Entinen Applen työntekijä: Tällaisten iPhone-käyttäjien ei kannattaisi ladata uutta päivitystä

Tiedätkö, miten iPhonen ruudulla olevaa viivaa oikeasti käytetään? 0:21
KATSO MYÖS VIDEO: Tiedätkö, mihin viivaa iPhonen ruudulla oikeasti käytetään?

IPhonesi ehkä muistuttaa sinua jatkuvasti uudesta päivityksestä, mutta jos luurisi sattuu olemaan vanhempaa mallia, kannattaa iOS 17 -päivitysilmoitukset ehkä jättää huomioitta.

Onko sinulla käytössäsi iPhone 13 tai sitä vanhempi malli? Jos on, sinun ei välttämättä kannata päivittää ohjelmistoa uusimpaan, iOS 17 -versioon, kertoo New York Post.

@hitomidocameraroll -nimimerkkiä TikTokissa käyttävä Tyler Morgan sanoo olevansa entinen Apple-tuotteiden myyjä ja varoittaa sometilillään iPhonen käyttäjiä seuraavasti:

Ladattuani iOS 17 -ohjelmistopäivityksen useat mediasovellukset, kuten YouTube ja Netflix, ovat kaatuneet. 

Morgan kertoo New York Postille, että hänellä on täydellinen verkkoyhteys, joka toimii hyvin tietokoneella, mutta kännykkää käytettäessä samassa verkossa, puhelin vaikuttaa siltä kuin WiFiä ei olisi käytettävissä laisinkaan.

Tiedän, että ainakin vanhemmissa Applen puhelinmalleissa tämä on yrityksen puolelta tarkoituksenmukaista. He tekevät päivitykset suosien uudempia puhelinmalleja, mutta he eivät tee korjauksia päivityksiinsä siten, että ne toimisivat myös vanhemmissa puhelinmalleissa.

Morgan väittää myös 17. syyskuuta julkaisemallaan TikTok-videolla, että iOS 17 on erityisesti suunniteltu iPhone 15 -puhelimeen, kertoo New York Post.

Se toimii ihan hyvin iPhone 14:ssa, mutta jo mallissa 13 huomaa ongelmia päivityksen jälkeen.

Niinpä Morgan muistuttaa, ettei päivitys todellakaan ole välttämätön.

Vanhempiin puhelin malleihin se aiheuttaa vain jumitusta ja ongelmia. Akku ei kestä enää lainkaan. Hidastuminen ei niinkään ole ongelma, vaan se, ettei akku kestä.

Päivitys lisää virrankulutusta?

Kun iOS 17 -ohjelmistopäivitys julkaistiin syyskuussa, jo silloin somessa kuhistiin siitä, että päivityksen teon jälkeen iPhonen akku loppuu nopeammin.

Morgan uskoo, että päivityksen jälkeen ainakin vanhemmat iPhone-mallit tulevat tarvitsemaan latausta jopa kolmen tai neljän tunnin välein.

Tyler Morgan tekee TikTok-tililleen iPhone-vinkkivideoita. Syyskuisella videollaan hän kertoi, että iOS 17 nopeuttaa akun kulutusta iPhoneissa. Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Tässä helppo perussääntö: jos olet tyytyväinen puhelimesi käyttökokemukseen tällä hetkellä, älä lataa siihen uusia päivityksiä, hän neuvoo seuraajilleen.

Uudempia iOS-päivityksiä ei ole optimoitu vanhempien mallien puhelimille, vaikka Apple voisi niin tehdä halutessaan. Näin he saavat kuluttajan tuntemaan, että heillä on vanha puhelin, Morgan kertoo New York Postille.

Useat TikTokin käyttäjät ovat kuitenkin kommentoineet Morganin videota ja kertoneet, että heidän puhelimensa ovat toimineet ongelmitta myös iOS 17 -päivityksen jälkeen.

Lue myös:

    Uusimmat