Mainos

Apinan vuosi vaihtui kukon vuodeksi

Kiinalaista uutta vuotta on juhlittu Aasiassa.

Miljoonat ihmiset eri puolilla Aasiaa ovat juhlineet vuoden vaihtumista. Kiinalaisen kuukalenterin mukaan apinan vuosi vaihtui viime yönä kukon vuodeksi.

Tunnelmia tosin hillitsi Aasiaa päättyneenä vuonna kohdannut hyökyaaltokatastrofi, joka vaati lähes 300 000 ihmisen hengen.

Kukon vuonna syntyneiden ihmisten uskotaan olevan erityisen onnekkaita. Häitä suunnitteleville kukon vuosi on sen sijaan huono, sillä ajankohta tunnetaan myös lesken vuotena. Uskomusyhtälön vuoksi Kiinassa on odotettavissa vauvabuumi, kun päättyvänä apinan vuonna avioituneet parit saavat lapsia.

Uutistoimisto Xinhua kertoi vuoden vaihtumisen näkyneen ainakin apteekeissa heti ensimmäisenä päivänä: maailmankuulun impotenssilääkkeen ja kondomeiden myynti oli lisääntynyt räjähdysmäisesti.

Vuodenvaihteen loman aikana Kiinassa on myös tapana vierailla kotiseudulla tapaamassa vanhempia ja muita sukulaisia. Eri liikennevälineet arvioivat kuljettavansa juhlaviikon aikana yhteensä 1,8 miljardia matkustajaa, mikä on selvästi enemmän kuin Kiinan koko väkiluku.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Kymmenen uutiset 09.02.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.