Antti Tuisku joutui kiusatuksi koulussa – ottaa nyt kantaa kiusaamiseen lapsuuskuvallaan: "Sinnittele Antti, älä lannistu"

10:09
Antti Tuisku MTV Uutiset Liven haastattelussa.

Antti Tuisku on puhunut julkisuudessa avoimesti kiusaamisesta.

Poptähti Antti Tuisku, 36, julkaisi itsestään suloisen lapsuuskuvan Instagram-tilillään. Kuvan yhteydessä olevassa tekstissä otetaan kantaa tärkeään aiheeseen - kiusaamiseen, joka on puhuttanut viime viikkoina laajalti mediassa.

Kytöpuiston koululla Vantaalla tapahtunut koululaisen pahoinpitely on nostanut nuorten välisen kiusaamisen ja väkivallan yhteiskunnalliseksi huolenaiheeksi. MTV:n tietojen mukaan myös Vantaan Havukosken koululla on tapahtunut rikostutkintaan johtanut väkivaltatilanne kouluajan ulkopuolella.

Poptähti julkaisi kuvan itsestään, jossa hän hymyilee. 

– Tässä pieni Antti. Elämä edessä, unelmia ja haaveita mieli pullollaan. Halu tehdä asioita, jotka tuottavat ilon ja onnen tunteita. Täyttymystä. Osa niistä asioista on jo selvillä, osa odottaa tulevaisuudessa. Jarruna tällä tiellä ihmiset, jotka kiusaavat, kokevat nämä ambitiot turhan erilaisina. Valtavirrasta poikkeavina. Sinnittele Antti. Älä lannistu, Tuisku aloittaa tunteikkaan tekstinsä. 

Tuisku kirjoittaa, että uutiset koulukiusaamistapauksista on järkyttävää luettavaa. 

– Ja kun voisi kuvitella, että ihmiset tänä päivänä osaisivat ymmärtää paremmin sen, mitä toisten ulkopuolelle jättäminen, henkinen ja fyysinen kiusaaminen aiheuttaa. Mutta selkeästi ei.

– Teitä on siellä monia, jotka näkevät tämän päivityksen. Ja näistä selkeästi täytyy ihmisiä muistuttaa; lopettakaa kiusaaminen, lopettakaa sen vähättely, lopettakaa kääntämästä päätä toiseen suuntaan, kun sitä näette.

Tuisku peräänkuuluttaa asiaa myös koko faniyhteisöön. 

– Näytetään yhdessä esimerkkiä! Tämä koskee meitä kaikkia! Hän kirjoittaa. 

Päivitys on kerännyt alle tunnissa tuhansia tykkäyksiä ja lukuisia kommentteja. Moni hänen seuraajistaan on jakanut myös omia kokemuksia kiusaamisen suhteen. 

– Niin totta, sosiaalisessa mediassa yhdytään poptähden sanoihin. 

– Kaunis kuva. Teksti oli hyvä, seuraaja ylistää. 

Lukuisat julkisuudenhenkilöt, kuten Esko Eerikäinen, Paula Vesala ja Janna ovat antaneet tukensa sanomalle kommentoimalla sydänhymiöllä. 

Tuisku kertoi huhtikuussa vaatebrändinsä julkaisun yhteydessä siitä, kuinka joutui lapsena koulukiusatuksi. Hän kertoo saaneensa inspiraatiota uudelle aluevaltaukselle taustastaan. 

Mies kertoo haaveilleensa pitkään omasta vaatebrändistä, joka tulisi jatkumaan pitkään. Prosessi vaatesuunnittelulle lähti jo vuosia sitten, kun Tuisku pureutui kouluprojektin kautta perusteellisesti omaan minäänsä ja siihen, miten hän on saavuttanut elämässään tilanteen, jossa muiden mielipiteet eivät enää vaikuta tai horjuta omaa minäkuvaa.

Tuisku kertoo joutuneensa ala-asteella koulukiusatuksi juuri osittain tyylinsä vuoksi.

– Olen aina halunnut pukeutua rohkeasti ja kokeilla uusia juttuja. Joskus ala-asteikäisenä tämä johti ehkä osittain siihen, että minua kiusattiin muiden toimesta, koska en nimenomaan istunut muiden asettamaan muottiin ja kaikki mitä päälleni laitoin, tuntui muiden mielestä liian ihmeelliseltä. Haluaisinkin kannustaa ihmisiä rohkeasti tekemään ja pukemaan juuri niitä juttuja, missä kokee olonsa parhaaksi ja mitkä edustavat sitä omaa sisäistä ääntä ja persoonaa siitäkin huolimatta, mitä muut siitä ajattelevat, laulaja kertoi. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja