Antti Tuisku avautuu koulukiusaamisesta – joutui kohteeksi vaatteidensa vuoksi: "Kaikki mitä päälleni laitoin, tuntui muiden mielestä liian ihmeelliseltä"

Antti Tuisku saapui tyrmäävän Valittu kansa musiikkivideolta tuttujen henkilöiden kanssa – ylistää tuoretta albumiaan:"Tuollaista menestystä ei ole minulla aikaisemmin ollut" 4:14
Antti Tuisku saapui tyrmäävänä Emma Gaalaan Valittu kansa -musiikkivideolta tuttujen henkilöiden kanssa – ylistää tuoretta albumiaan: "Tuollaista menestystä ei ole minulla aikaisemmin ollut"

Laulaja Antti Tuisku sai omasta lapsuudenkokemuksestaan inspiraatiota uudelle aluevaltaukselleen vaatesuunnittelun parissa.

Näyttävästä tyylistään tunnettu laulajatähti Antti Tuisku teki yhteistyömalliston Prisman kanssa. Valikoiman johtaja Päivi Hole kertoo laulajatähden olleen mukana malliston suunnittelussa alusta alkaen. Prosessi on kestänyt kaksi vuotta. Tuiskun Antti Tapani -malliston vaatteita kuvataan urheilullisiksi ja valtaosa niistä on unisex-malleja.

Mies kertoo haaveilleensa pitkään omasta vaatebrändistä, joka tulisi jatkumaan pitkään. Prosessi vaatesuunnittelulle lähti jo vuosia sitten, kun Tuisku pureutui kouluprojektin kautta perusteellisesti omaan minäänsä ja siihen, miten hän on saavuttanut elämässään tilanteen, jossa muiden mielipiteet eivät enää vaikuta tai horjuta omaa minäkuvaa.

Tuisku kertoo joutuneensa ala-asteella koulukiusatuksi juuri osittain tyylinsä vuoksi.

– Olen aina halunnut pukeutua rohkeasti ja kokeilla uusia juttuja. Joskus ala-asteikäisenä tämä johti ehkä osittain siihen, että minua kiusattiin muiden toimesta, koska en nimenomaan istunut muiden asettamaan muottiin ja kaikki mitä päälleni laitoin, tuntui muiden mielestä liian ihmeelliseltä. Haluaisinkin kannustaa ihmisiä rohkeasti tekemään ja pukemaan juuri niitä juttuja, missä kokee olonsa parhaaksi ja mitkä edustavat sitä omaa sisäistä ääntä ja persoonaa siitäkin huolimatta, mitä muut siitä ajattelevat, laulaja kertoo.

Tuisku tekee paljon yhteistyötä oman stylistinsä Vesa Silverin kanssa. Muotitietoinen taitelija kertoo saavansa inspiraatiota pukeutumiseen kadulta.

– Seuraan epäsäännöllisen säännöllisesti suurten muotitalojen esityksiä ja uusien mallistojen lanseerauksia, mutta ehkä paras inspiraatio tulee kuitenkin ihan kaduilla käveleskellessä, kun katsoo, miten ihmiset tykkäävät pukeutua.

Vahva sanoma itsensä hyväksymisestä

Poptähti jäi määrittelemättömän pituiselle tauolle kesällä 2018, jolta hän palasi takaisin helmikuussa 2020. Tuisku julkaisi helmikuussa 12. studioalbuminsa Valittu kansa, jossa Tuisku käsittelee hänelle erittäin henkilökohtaisia aiheita.

– Omassa musiikissani on varsinkin viimeiset 5 vuotta ollut hyvin vahvasti sanoma itsensä hyväksymisestä ja itsensä löytämisestä ja vaatteet ja ylipäänsä pukeutuminen on yksi tapa meidän jokaisen ilmaista itseämme.

Koronapandemia muutti suunnitelmia

Vallitseva koronapandemiatilanne pistää Tuiskun miettimään tulevaisuuden keikkoja.

– Tällä hetkellä arkeani rytmittää vahvasti ensi kesän keikkoihin ja kiertueeseen valmistautuminen. Tosin poikkeusoloissa. Yhteiset tanssitreenit isolla porukalla vaihtuivat omissa oloissa tehtäviin harjoituksiin, mutta olemme jokainen sillä saralla olleet todella aktiivisia, enkä usko, että varsinainen tuntimäärä harjoittelussa itseasiassa on yhtään en pienempi, vaikka elämmekin poikkeusoloja. Tämä on pakottanut meidät kaikki uudenlaisiin tapoihin tehdä ja toteuttaa asioita, mutta itselleni on ollut tärkeintä, että homma jatkuu ja valmistautuminen on ja pysyy käynnissä.

Laulajatähti kertoo saavansa paljon viestejä faneiltaan pandemiatilanteen aikana.

– Pidän itse hyvin tärkeänä, että jaksaisimme olla kärsivällisiä ja jaksaisimme pitää taistelutahtoa päällä, jotta tämä tilanne myös saataisiin mahdollisimman pian purettua. Se edellyttää ohjeiden noudattamista ja lähikontaktien välttämistä tällä hetkellä, Tuisku kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat