Antti Muurinen uskaltaa sanoa: Huuhkajien EM-kisapaikka ehkä lähempänä kuin koskaan

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue on käynyt arvokisojen porteilla pari kertaa aiemminkin, mutta konkarivalmentaja Antti Muurisen tekisi jo mieli sanoa, että tämän hetken Kansojen liigan lohkovoiton tasoista saumaa Huuhkajilla ei ole koskaan historiassaan ollut.

Suomi koki torstaina 0-1-vierastappion Kreikkaa vastaan, mikä sekin takasi Huuhkajille C-liigan lohkovoiton ennen sunnuntain päätösottelua Unkaria vastaan. Tästä Markku Kanervan miehistö jatkaa pudotuspelivaiheeseen, jossa voitolla välierässä ja finaalissa joukkue murtautuisi ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen.

Suomen A-maajoukkuetta vuosina 2000–06 valmentanut Antti Muurinen näkee mahdollisuuden jopa kaikkien aikojen parhaana. Hän arvottaa lohkovoiton korkealle lajin kotimaisessa historiassa.

– On aina tietysti vaikea sanoa, koska tämä ei ole vielä ihan lopputurnaukseen pääsy, mutta tällaista kilpailua ei ole ennen ollut, Muurinen sanoo.

– Meillä on kaksi korttia mahdollisuus päästä lopputurnaukseen ja se tekee tämän tilanteen paremmaksi kuin ehkä koskaan.

– Vaikka meille voidaan arpoa EM-karsintoihin tosi kovat vastustajat, mutta vaikka se menisi vähän huonomminkin, niin silti meillä on vielä mahdollisuus tätä kautta päästä kisoihin, hän jatkaa.

EM-karsintalohkot arvotaan 2. joulukuuta, pelit käynnistyvät maaliskuussa 2019 ja lohkovaihe on pelattu tasan vuoden päästä.

Tulevat vastustajat täysin voitettavissa

Tällä hetkellä C-liigassa muiden lohkojen kärkipaikkoja pitävät hallussaan Israel, Norja ja Serbia. Lopullisesti pudotuspeliparit ovat selvillä vasta ensi vuonna pelattavien varsinaisten EM-karsintojen jälkeen. Jos joku Kansojen liigan lohkovoittajista etenee tässä välissä karsinnasta kisoihin, liigan pudotuspeleihin nousee seuraavaksi rankattu joukkue.

– Jos olen oikein ymmärtänyt, ne vastustajat ovat inhimillisempiä eivätkä ihan siitä topista. Ne on mahdollisuus voittaa, ja A-maajoukkue on saanut sellaisen tilanteen itselleen, että kisat ovat… tekee mieli ainakin sanoa, että lähempänä kuin koskaan, Muurinen arvioi.

Peräkkäisten voittojen hankkiminen esimerkiksi Norjasta ja Serbiasta tai Skotlannista ja Romaniasta ei totisesti olisi mikään läpihuutojuttu, mutta Muurisen mukaan Huuhkajien nykyiset esitykset antavat lisäpontta kisahaaveille.

– Jotenkin tämä nykyjoukkue antaa uskoa siihen, että kun olemme usein olleet ehkä muutaman pelaajan varassa, niin nyt tämä on joukkue, jonka yksi erikoisuus on, että vaikka sieltä tippuisi joku loukkaantumisen takia pois, se ei tunnu merkkaavan oikein mitään.

– Tämä joukkue vain porskuttaa. ”Rive” ja hänen tiiminsä on luonut hyvän hengen ja pelisysteemin, ja se antaa minusta hyvän pohjan toivoa ja odottaa myös hyviä tuloksia jatkossa, Muurinen sanoo.

Kaiken lisäksi Huuhkajat nousee lohkovoittonsa myötä jälleen EM-arvontojen kolmanteen koriin, mikä parantaa saumaa kohtalaisen karsintamenestyksen saavuttamiseen.

Lue myös:

    Uusimmat