Huuhkajien kapteenilla tunteet pinnassa Ateenan illassa: ”Teimme suomalaista jalkapallohistoriaa!”

Arajuuri: Ollaan käyty syvissäkin vesissä, nyt nautitaan 2:29

Suomen jalkapallomaajoukkuetta kipparoinut Paulus Arajuuri oli täynnä ylpeyttä omistaan, kun Huuhkajat selvitti Kreikkaa vastaan 0-1-tappiollakin tiensä lohkovoittajaksi Kansojen liigassa.

Kreikka olisi tarvinnut kotikentällään vielä toisen maalin pitääkseen lohkovoittohaaveensa hengissä, mutta Suomi puolusti äärimmäisen kurinalaisesti ja lähti Ateenasta kuin olisi voittanut ottelun.

Paulus Arajuuri on tehnyt pitkän uran maajoukkueessa, ja hänelle lohkovoitto nosti lähes kyyneleet silmiin.

– Ihan uskomaton juttu. Tämä on ihan huikea joukkue, ja sitä ei saa vähätellä. Me teimme suomalaista jalkapallohistoriaa, voitimme tuon lohkon, ja uskomaton suoritus kokonaisuudessaan. Ihan tosi hyvä ja ylpeä fiilis, Arajuuri hymyili koko kasvoillaan MTV Sportin haastattelussa.

Onko vähän jopa tunteet pinnassa?

– On, pakko myöntää. Ollaan painettu kivinen tie tämän joukkueen kanssa ja välillä käyty vähän syvemmissäkin vesissä. Ollaan pidetty positiivinen meininki, uskottu omaan juttuun ja tehty hommia, niin tästä pitää nauttia ja olla todella ylpeä, Arajuuri kommentoi.

Alla Kreikan voittomaali torstai-illan Tulosruudusta. Juttu jatkuu videon jälkeen.

Päävalmentaja Markku Kanerva otti seitsemän minuuttia ennen täyttä aikaa Juha Pirisen viidenneksi puolustajaksi kentälle, mutta kilpikonnapuolustuksen sijaan Suomi piti linjansa erittäin tiukasti koossa.

Arajuuren mukaan kapteeninnauha käsivarressa ei joukkuetta tarvitse olla ohjeistamassa.

– Tässä joukkueessa tuntuu, että meitä on 23 liideriä. Pakko sanoa, etten ole ikinä pelannut joukkueessa, joka noudattaa ottelusuunnitelmaa noin hyvin, kurinalaisesti ja nöyrästi. Tsemataan toisia ja tehdään yhdessä hommia, Arajuuri ihaili.

Lue myös:

    Uusimmat