Huuhkajilla edessä todella tärkeä EM-karsintaottelu – "Siitä on pakko saada pisteitä"

Liverpool palasi mestaruuskantaan – millaisella esityksellä Mestarien liiga päättyi? 16:51
Pääkuvan videolla Vilttiketjun keskustelu kokonaisuudessaan!

Huomenta Suomen Vilttiketjussa analysoitiin Huuhkajien mahdollisuuksia edetä jalkapallon EM-kisoihin. Vilttiketjussa vierailivat Elmo-lehden toimittaja Topias Kauhala, sekä Viasatin vastaava tuottaja ja juontaja Ville Klinga.

Huuhkajat jatkaa EM-karsintaurakkaansa tulevana lauantaina, kun Suomi kohtaa Ratinan stadionilla Bosnia-Hertsegovinan. 

Klinga näkeekin, että lauantainen ottelu on tuikitärkeä Huuhkajien menestymismahdollisuuksien kannalta. 

– Bosnia-Hertsegovina on päävastustaja Suomelle. Jos mietitään, että Italia on lohkon kovin ja Bosnia-Hertsegovina kotona – siitä on pakko saada pisteitä. Tuplamaaottelu Liechesteinia vastaan on itsestäänselvyys, se pitää hoitaa, Klinga toteaa. 

Kauhala oli samoilla linjoilla. Hänen mielestään Suomen tilanne on kokonaisuudessaan hyvä. 

– Italia-tappio oli jossain määrin odotettua tai olisi ollut vaikea odottaa mitään muuta. Ei voi tietenkään puhua, että olisi paras mahdollinen tilanne, mutta hyvä tilanne tätä yksittäistä Bosnia-ottelua ajatellen, Kauhala miettii. 

Huuhkajien taival Kansojen Liigassa oli menestys. Suomi voitti C-sarjan kakkoslohkon ja tilanne on siltäkin osin mielenkiintoinen. 

– Kanervan alaisuudessa on rakentunut selkeä prosessi. Suomi on päässyt sellaiselle tasolle, että voi heittää arviona, että 90 prosenttisesti saavat itsestään irti. On syntynyt tapa pelata ja tapa toimia, eli on hyvä prosessi, mikä menee eteenpäin. Kauhala näkee. 

Mitä Huuhkajien pitää vielä parantaa, jotta EM-kisapaikka irtoaa? 

Kauhala kertoo, että 90 prosenttia ei riitä – pitää saada irti vielä vähän enemmän. 

– Nyt on niitä aikoja, että Suomen pitää se 10 prosenttia saada irti ja saada ratkaistua tietyt asiat pelaamista ja täsmätoimintaa ajatellen.

Huuhkajien EM-karsintalohko ei ole helppo. Suomi kärsi tappion Italiaa vastaan vierasottelussa ja voitti Armenia vierasottelussa 2-0. Lauantaina vastassa on Bosnia ja ensi tiistaina Liechtenstein vierasottelussa. 

Näiden maiden lisäksi Suomen lohkossa on vanha tuttu Kreikka. 

Minkälaiset prosentuaaliset mahdollisuudet Huuhkajilla on edetä EM-kisoihin?

– 30-40, ehkä 30, Kauhala vastaa. 

– Samoissa menen. Italia vie yhden paikan, se on selkeä, Klinga säestää.

Katso pääkuvan videolta, kuka on Huuhkajien paras pelaaja ja minkälainen joukkue Vilttiketjun asiantuntijoiden mielestä kasassa on!

 

Lue myös:

    Uusimmat