Tappiosta viis: Huuhkajat otti lohkovoiton!

Suomen jalkapallon miesten maajoukkue, Huuhkajat, on onnistunut ottamaan lohkovoiton Kansojen liigassa. Asia varmistui, kun Kreikka ei onnistunut voittamaan Suomea kahden maalin erolla torstaina Ateenassa. Kreikka oli lopulta parempi lukemin 1-0, mutta tämä ei riittänyt.

Ylälaidan videolla Kreikan ja Suomen pelin avauspuoliajan kohokohdat.

Ottelun ainoa maali tuli 25. minuutilla, kun keskityspallon yhteydessä Suomi teki oman maalin. Tilanteessa pallo pomppasi Lukas Hradeckyn torjunnasta Albin Granlundin kautta verkkoon.

Suomella oli varsinkin avauspuoliajalla lukuisia hyviä paikkoja maalintekoon. Muun muassa Teemu Pukki ja Jasse Tuominen epäonnistuivat avopaikoissa.

1-0-tulos tiesi kuitenkin sitä, ettei Kreikka voi ohittaa enää Suomea. Tämä siksi, koska Suomi voitti aiemman kohtaamisen Tampereella lukemin 2-0. Näin ollen keskinäisten otteluiden maaliero meni Suomelle 2-1.

Suomella on C-liigan kakkoslohkossa viiden ottelun jälkeen 12 pistettä, Kreikalla 9. Tasapisteissä keskinäiset ottelut nousevat merkkaavaan asemaan.

Huuhkajat pelaa Kansojen liigan alkulohkovaiheen viimeisen ottelun sunnuntaina Budapestissä.

Lohkovoitto tietää sitä, että Suomi pääsee mukaan maaliskuussa vuonna 2020 pelattavaan EM-jatkokarsintaan, ellei se selviydy suoraan EM-kisoihin varsinaisten karsintojen kautta.

Suomi nousee myös Kansojen liigassa B-liigaan.

Lue myös:

    Uusimmat