Suomi tienaa yli kahden miljoonan rahapotin! Tätä Huuhkajien lohkovoitto tarkoittaa

Suomen Palloliitto tienaa jalkapallon Kansojen liigasta Huuhkajien lohkovoiton myötä kaikkiaan 2,25 miljoonan euron palkintopotin.

Yksistään osallistuminen tuo Palloliitolle 1,125 miljoonaa euroa. Lisäksi Euroopan jalkapalloliitto Uefa palkitsee C-divisioonan lohkovoittajat niin ikään 1,125 miljoonalla eurolla. Kokonaissumma on näin 2,25 miljoonaa euroa.

Suomi varmisti Kansojen liigassa C-divisioonan 2. lohkon voiton torstaina hävittyään Kreikalle vieraissa ainoastaan 0–1.

Kreikka on ennen päätöskierrosta Suomesta kolmen pisteen päässä, mutta Suomi on keskinäisten otteluiden tulosten myötä jo varma lohkovoittaja. Huuhkajat kohtaa lohkovaiheessa enää Unkarin vieraissa sunnuntaina.

Suomi nousee lohkovoittajana Kansojen liigassa B-divisioonaan, kun uusi kierros alkaa kahden vuoden päästä. Lisäksi Suomi pääsee pelaamaan muiden lohkovoittajien tavoin pelaamaan EM-kisapaikoista Kansojen liigan pudotuspeleissä maaliskuussa 2020, jos kisapaikka ei varmistu jo EM-karsinnoissa, jotka alkavat ensi keväänä.

Kansojen liigassa jokaisen divisioonan (A, B, C ja D) pudotuspelivaiheen voittaja saa paikan EM-kisoihin: pudotuspeleissä kahden jatkopelin voittaminen veisi Huuhkajat vuoden 2020 EM-lopputurnaukseen. Ensin käydään yksiosainen välierä ja sen jälkeen yksiosainen finaali.

Lisäksi lohkovoitto tarkoittaa sitä, että Suomi nousee EM-kisojen arvonnoissa kolmanteen koriin, eli Huuhkajien asetelmat lohkoarvonnoissa ovat aiempaa paremmat.

Lue myös:

    Uusimmat