Mainos

Ansapommi räjähti Keuruulla

Kaksi ihmistä on loukkaantunut ansapommin räjähdyksessä keuruulaisella kesämökillä. Ansan asettajaksi epäillään jyväskyläläisessä kerrostalossa pommin eilen räjäyttänyttä miestä.

Kaksi ihmistä loukkaantui vakavasti iltapäivällä ansapommin räjähdyksessä kesämökillä Keuruulla, Keski-Suomessa. Keskusrikospoliisi pitää panoksen virittäjänä 37-vuotiasta keuruulaismiestä, joka sai surmansa Jyväskylässä piiritystilanteen päättäneessä räjähdyksessä.

Nuorehko keuruulaispariskunta oli avaamassa kesämökin ovea, kun siihen kytketty voimakas panos räjähti. Rakennus tuhoutui pirstaleiksi. Oven lukituksen avannut mies loukkaantui pahemmin. Takana ollut vaimo selvisi lievemmin vammoin. Molemmat kuljetettiin ensiapuun Keuruun kaupungin terveyskeskukseen ja sieltä edelleen Keski-Suomen keskussairaalaan Jyväskylään. Poliisin tietojen mukana heillä ei ole hengenvaaraa.
Räjähdyksen voima suuntautui ovelta sisälle päin. Se lievensi loukkaantumisia.

Rikosylikomisario Terho Rajala keskusrikospoliisista selvitti, että loukkaantunut mies on Jyväskylässä kuolleen miehen äidin avomiehen poika. Perhepiiriin oli viime aikoina syntynyt jotakin kaunaa.

Pommikoirat etsivät lisäansoja

Poliisi tekee perheen lähipiirissä tarkastuksia mahdollisten lisäansojen varalta. Tutkimuksissa käytetään apuna pommikoiria. Toistaiseksi ei ole varmuutta, onko räjähdysaineita vielä hukassa.

Tuhoutunut rantamökki sijaitsee noin 10 kilometriä Keuruun keskustasta Multian suuntaan. Naapuri teki tapahtumasta hälytyksen kello 15.20, koska hän kuuli mökin suunnalta räjähdyksen. Sieltä nousi myös savua ja kuului avunhuutoja.

Poliisi olettaa, että Jyväskylän pommimies ansoitti mökin jo aiemmin. Poliisi tarkasti mökin ympäristön eilen illalla. Koska ovet olivat ehjät ja lukossa, sisällä ei käyty.

Jyväskylän piiritystilannetta edelsi eilen tulipalo Keuruulla. Pommimies sytytti ennen Jyväskylään lähtöään tuleen äitinsä asuintalon piharakennuksen.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 05.09.2003).

(Seitsemän uutiset 05.09.2003).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.