Anonymous kehottaa levittämään tietoa Ukrainan tapahtumista ovelalla tavalla

Yli 420 000 ukrainalaista on joutunut pakenemaan kodeistaan – pienen pojan riipaiseva haastattelu koskettaa ympäri maailmaa 1:03
Videolla: Pienen ukrainalaispojan riipaiseva haastattelu koskettaa ympäri maailmaa

Hakkerikollektiivi Anonymous kehottaa ihmisiä kirjoittamaan venäläisten firmojen ja ravintoloiden Google Maps -arvosteluihin tietoa Ukrainan sodasta.

Maanantaina 28. helmikuuta Anonymous kehotti Twitterissä ihmisiä kirjoittamaan Venäjällä sijaitsevan ravintolan tai muun yrityksen sivuille arvostelun, jossa kerrotaan, mitä Ukrainassa tällä hetkellä tapahtuu. Näin saadaan oikeaa tietoa Ukrainan tapahtumista levitettyä eteenpäin tavallisille venäläisille, joille Ukraina esitetään venäläismediassa aktiivisena ja aggressiivisena toimijana. Kollektiivi neuvoo etsimään Google Mapsista Venäjällä sijaitsevan yrityksen ja kirjoittamaan arvostelukenttään tietoa Ukrainan sodasta.

Hakkerikollektiivi kertoo idean tulleen @Konrad03249040-käyttäjältä. Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Idea saanut kannatusta

Päivityksestä on tykätty 68 000 kertaa ja sitä on tviitattu eteenpäin tähän mennessä yli 20 000 kertaa.

Jotkut kertovat tehneensä runsaasti arvosteluja eri yritysten sivuille. Ketjussa on myös ohjeistettu esimerkiksi jättämään mieluummin viiden tähden arvostelun kuin yhden, sillä kiittäviä arvosteluja luetaan herkemmin kuin negatiivisia.

Lue uusimmat tiedot Ukrainan sodasta.

Lue myös:

    Uusimmat