Anne Berner kritisoi politiikan kaksoisrooleja verkkomedialle – "Pidän haastavana sitä, että meillä on pääministeri puolueen puheenjohtajana"

1:45
Vuonna 2019 liikenne- ja viestintäministerinä toiminut Anne Berner valittiin ruotsalaispankki SEB:n hallitukseen.

Entinen liikenne- ja viestintäministeri (kesk.) Anne Berner kritisoi politiikan päällekkäisiä rooleja Bonfire-median haastattelussa. 

Berner pitää hämmästyttävänä sitä, että Suomen poliittisella kentällä hyväksytään päällekkäiset kaksoisroolit, kuten se, että pääministeri toimii myös puolueensa puheenjohtajana.

– Pidän haastavana myös sitä, että meillä on pääministeri puolueen puheenjohtajana. Pääministerin pitäisi voida aina olla hyvin selkeästi katsomassa vain kokonaisvaltaisesti Suomen etua, eikä samanaikaisesti joutua miettimään, miten nämä asiat vaikuttavat puolueen kannatukseen, Berner kertoo haastattelussa.

"Ongelmallisia rooleja"

Berner näkee ongelmallisena myös sen, että monet kuntapäättäjät toimivat lisäksi kansanedustajina tehden eduskunnassa päätöksiä, jotka koskettavat heidän oman kuntansa taloutta.

Tämä johtaa Bernerin mukaan tilanteeseen, jossa päätöksiä ollaan tekemässä sekä rahan antajan että käyttäjän näkökulmasta.

Bernerin mukaan vastaavia päällekkäisiä rooleja ei hyväksyttäisi elinkeinoelämän puolella.

Berner toimii nykyisin ruotsalaisen finanssijätin SEB:n hallituksessa. Hänet nimitettiin SEB:n hallitukseen helmikuussa 2019, jolloin hän toimi vielä liikenne- ja viestintäministerinä.

Berner sai vapautuksen ministeritehtävästään toukokuussa 2019 ja hän aloitti SEB:n hallituksessa kesäkuun alussa.

Bernerin haastattelusta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja