Mainos

Angie Stonella eväät Aretha Franklinin manttelinperijäksi

Pori Jazzin tämän vuoden odotetuimpia esiintyjiä on neo-soulin supertähdeksi kahdella sooloalbumillaan noussut Angie Stone. Tummaäänisestä naisesta on enemmän tai vähemmän tosissaan leivottu jopa Aretha Franklinin manttelinperijää.

Arethaa voi tuskin kukaan korvata, mutta Stonella on kaikki eväät nousta ja säilyä mustan musiikin kärkikaartissa pitkään. Hyvää lupaa esimerkiksi se, että Angie on paitsi solisti, myös armoitettu säveltäjä ja sanoittaja.

-Olen ollut ensisijaisesti lauluntekijä, ja vasta nyt olen kehittymässä laulajaksi. Uskon, että parhaat päiväni ovat vasta edessä, pienikokoinen laulaja kertoo afro-kampauksensa uumenista. Angien kaksi soololevyä, Black Diamond (2000) ja Mahogany Soul (2001) ovat saattaneet antaa vaikutelman, että kaikki onnistuu Stonelle vaivatta ja nopeasti. Tosiasiassa hän on rakentanut taitojaan pitkään ja kärsivällisesti. 18-vuotiaan tyttären äiti ei ole mikään teinitulokas.

-Olen eräs kaikkein maanläheisimmistä laulajista. En halua antaa menestyksen muuttaa persoonallisuuttani, Etelä-Carolinan baptistikirkon kuorosta uransa aloittanut artisti linjaa. Angie taitaa laulun ja laulunteon ohella myös saksofonin ja kosketinsoittimet. Onpa naiselle tarjottu nuorempana jopa baseball-ammattilaisen uraa. Soul-musiikin ystävien onneksi hän valitsi mailapelin sijasta sävelet.

Kova tavoite

Angie Stone katsoo, että hänen tuleva kolmas pitkäsoittonsa on se varsinainen näytön paikka. -Kun olet tehnyt esikoislevysi, ihmiset odottavat saavansa toisella albumilla jatkoa esikoiselle. Mutta kolmannella levyllä pitää tavoitella jotain ihan uutta. Angie asettaa tulevalle levylleen päämäärän, josta ei ainakaan puutu kunnianhimoa.

-Marvin Gayen albumia What's Going On pidetään legendaarisena.Tähtään siihen, että minun seuraava levyni yltää naisartistien puolella samalle tasolle. Angie ei kuitenkaan pyri sinänsä What's Going On -levyn sosiaalisiin kannanottoihin.

-Seuraavan levyni tekstit käsittelevät enemmänkin itsetuntemusta. Olen jo aloittanut uuden levyn kappaleiden kirjoittamisen, artisti paljastaa.

Uusi kuulijakunta

Vaikka Angie Stonella on jo laaja kuulijakunta, hän on kotimaassaan Yhdysvalloissa silti yhä pääosin mustan yleisön omaisuutta. Käynnissä oleva Euroopan-kiertue onkin ollut hyppy liki kokonaan valkoisen yleisön eteen.

-Mutta yleisön ihonvärillä ei ole sinänsä merkitystä. Uskon, että kuulijat tulevat missä tahansa paikalle vain musiikin vuoksi. Angie itse tähtää siihen, että hän saa yhä pitemmälle musiikkinsa ohjat omiin käsiinsä. Siksi hän opettelee nyt myös tuottajan tehtäviä.

-Mahogany Soul oli parempi kuin Black Diamond, koska sain itse enemmän kontrollia toiselle levylleni. En ollut täysin tyytyväinen esikoislevyn kokonaisuuteen, perfektionistiksi tunnustautuva laulaja toteaa. Angie Stone mitä ilmeisimmin kuuluukin samaan kategoriaan nuoremman soul-tähden Alicia Keysin kanssa. Kumpikin lauluntekijä saa aikaan parasta jälkeä, kuin heidän annetaan tehdä kaikki mahdollisimman pitkälle oman päänsä mukaan.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.