Angelin tyttöjen kassi:

- 2 esikeitettyä poronkieltä - ananas - Wiener Nougat -suklaata - kiwi - suppilovahveroita

Oranssin keittiön reseptit:

Poronkieli-perunapaistos

1 peruna 1/2 keitettyä poronkieltä tuoreita yrttejä

kastike:1 dl oliiviöljyä 2 rkl Balsamicoa 2 tl sinappia

Siivuta peruna ja paista voissa pannulla. Lisää lopuksi joukkoon suikaloitu kieli. Pilko yrtit karkeaksi. Kaada kaikki kastikeainekset kulhoon ja vatkaa voimakkaasti 1 min. Mausta suolalla ja sokerilla.

Ananasletut

ohukaistaikinaa pala tuoretta ananasta

Valmista perus lettutaikina. Raasta joukkoon ananasta. Paista normaalisti ja pilko loppu ananas kuutioiksi ja asettele päälle. Tarjoile kermavaahdon kera.

Poronkieli-sienirisotto

1 dl Risotto-riisiä 1/2 poronkieltä 50 g suppilovahveroita 1 sitruuna 2 dl valkoviiniä 1 dl vettä loraus kermaa nokare voitaKeitä riisi puolikypsäksi valkoviinissä ja vedessä. Mausta suolalla. Pilko kieli ja sienet. Purista sekaan sitruunan mehua. Lisää kieli, sienet, kerma ja voi. Keitä kypsäksi ja lisää vettä jos tarpeen. Muista, että risoton tulee olla kosteata. Koristele lopuksi sitruunan hedelmälihalla.

Ananas-poronkielicarpaccio

siivu ananasta 1/2 keitettyä poronkieltä 2 rkl hunajaa 1 tl valkoviinietikkaa

Siivuta ananas ja kieli ohuiksi viipaleiksi ja lado lautaselle. Sekoita hunaja ja etikka keskenään ja kaada päälle.

Ananasta suklaafudgekastikkeessa

pala ananasta 5 palaa Wiener Nougat:a 1 dl kermaa

Kuutioi ananas. Kiehauta kerma kattilassa ja lisää suklaat. Keitä voimakkaasta sekoittaen 2 min. Asettele ananaskuutiot lautaselle ja kaada seos päälle.

Kiwi-suklaafondant

5 palaa Wiener Nougat:a 30 g voita 1 rkl vehnäjauho 1 rkl sokeria 1/2 tl leivinjauhe 1/2 kiwihedelmä pieninä kuutioina 1 muna

Sulata suklaa ja voi. Sekoita kaikki loput aineet joukkoon järjestyksessä. Paista uunissa 190 c:ssa 7 min.

Lue myös:

    Uusimmat