Android Pie -päivitykset lähtemässä liikkeelle – Sony ja HTC kertoivat tulevista julkaisuistaan

Toistaiseksi Android Pie on julkaisuversiona päivityksenä julkaistu vasta Googlen omille Pixel, Pixel XL, Pixel 2 ja Pixel 2 XL -älypuhelimille sekä Androidin perustajana tunnetun Andy Rubinin nykyisen Essential-startup-yrityksen Essential Phonelle.

Muista valmistajista Sony on kertonut tuovansa Android Pien aluksi huippuluokan älypuhelimilleen Xperia XZ2, Xperia XZ2 Compact, Xperia XZ2 Premium, Xperia XZ1, Xperia XZ1 Compact sekä Xperia XZ Premium. Päivitykset lähtevät liikkeelle syyskuun aikana. Sony kulki myös viime vuonna Oreo-päivitysten kanssa valmistajien etulinjassa päivitysten aikataulun suhteen.

HTC puolestaan on kertonut sen malleista Pie-päivityksen saapuvan U12+:lle, U11+:lle, U11:lle sekä U11 lifen Android One -versiolle. HTC ei ole vielä tarkentanut päivitystensä aikataulua.

Muut valmistajat eivät ole vielä nyt erikseen kommentoineet Android Pie -päivityksiään. Selvää kuitenkin on, että päivityksiä nähdään lähikuukausina useilta muiltakin valmistajilta.

Google on aiemmin kertonut, että laitteita Sonylta, Xiaomilta, Nokia-puhelinten HMD Globalilta, Oppolta, Vivolta ja OnePlussalta sekä lisäksi Android One -laitteet päivittyvät Android Piella ”tämän syksyn loppuun mennessä”.

Merkittävänä johtolankana Android Pie -päivityksessä on muun muassa tekoälyn hyödyntäminen. ”Android 9 hyödyntää koneoppimisen voimaa tehdäkseen puhelimestasi älykkäämmän, yksinkertaisemman ja paremmin sinulle räätälöidyn”, toteaa Googlella Androidin kehityksestä vastaava Dave Burke julkaisusta kertoneessa blogimerkinnässä. Lisäksi päivitys uudistaa vakio-Androidin käyttöliittymää ja tuo monia pienempiä uudistuksia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja