Mainos

Andrea tyrmäsi lasten valmistaman äitienpäiväaamiaisen: "Kerron likaisen salaisuuden, jota useimmat äidit eivät kerro"

Äitienpäivä lähestyy, mutta mitä lahjaksi äidille? Andrealla on idea!

Varoitus: äitienpäivä lähestyy! Se, mitä ihmiselämän maailmaan synnyttäneelle ihmiselle voi tai kannattaa antaa lahjaksi, on monen perheen jokavuotinen murhe. 

Andrea Rhoades kertoo Huffington Post -lehdessä, mitä äidit oikeasti haluavat äitienpäivälahjaksi. Lahjan kanssa hapuileva perhe saattaa tukeutua mainoksiin, joissa äiti on ikionnellinen saatuaan kukkia, suklaata tai hiustenkihartimen.

– Tai ehkä isi ajattelee, ett lasten ottaminen mukaan upealla tavalla näyttää, miten paljon äiti todella merkitsee perheelle. Aamiainen sängyssä on söpöä, eikö? EI. OLKAA KILTTEJÄ, LUOJAN TÄHDEN, EI, Rhoades kirjoittaa.

– Aamiainen sängyssä merkitsee vain sitä, että äiti herää palaneen paahtoleivän hajuun ja lasten parkumiseen siitä, kuka saa laittaa mustikoita pannukakkuihin. Sitten äidin täytyy teeskennellä olevansa edelleen unessa, jotta lapset saavat kokea iloa herättäessään hänet aamiaiselle hänen erityisenä päivänään.

"Ihana äitienpäiväbrunssi" on kuin kolmen tunnin riita

Rhoadesin mukaan aamiainen sottaa sängyn lisäksi keittiön, jonka siivoaminen ei jostain kumman syystä koskaan kuulu lahjaan. Samaan tapaan Rhoades ei pidä ajatuksesta äitienpäiväbrunssista. Mielikuva ateriasta on ihana: laitetut lapset lähtevät äitinsä kanssa tämän suosikkiravintolaan ihanalle, pitkälle aterialle.

Todellisuudessa brunssi on kuin kolmen tunnin riita, koska ravintolassa on kymmeniä muitakin perheitä, ja joku lapsista alkaa parkua ja riidellä. Lopuksi tilanteesta otetaan iloinen poseerauskuva, joka ei kerro, miten äidin hermoja kiristää.

– Ei hätää, isä. Minä olen täällä kertomassa likaisen salaisuuden, jota useimmat äidit eivät kerro. Tiedätkö, miksi? Koska se, mitä oikeasti haluamme äitienpäivälahjaksi, on tämä: emme halua olla äitejä äitienpäivänä, Rhoades kirjoittaa.

– Jep, totta se on. Rakastamme lapsiamme ja rakastamme kumppaneitamme. Mutta hitot, olemme mukana täysillä 364 päivä vuodessa, joten yhden päivän ajan haluamme olla poissa. Arvaa, mitä haluamme? Unta. Niin kovin paljon unta. Ja torkut. Ehkä kahdet torkut. Ei kokkausta. Ei tiskejä. Ei pyykkiä. Ei riitojen sovittelua. Ei maitokuppien täyttämistä. Ei vaipanvaihtoa. Ei lasten kanssa heräämistä keskellä yötä.

Yksinkertaisesti äiti siis haluaa olla äitienpäivänä ”totaalisesti poissa”.

– Ja täällä tarkoitan, että äiti menee suosikkikauppaansa. Tai kynsisalonkiinsa. Tai baariinsa. Tai käpertyy yksin hyvän kirjan ääreen. Tai kaikkea tätä. Koska äiti ei muista edellistä kertaa, jona hän keskusteli aikuisen kanssa niin, ettei keskustelua keskeyttänyt ”äiti!”-huuto.

Rhoades arvasi, että joku voisi pitää listaa törkeänä ja liian vaativana. Siksi hän kysyi 80 muulta äidiltä, mitä he oikeasti haluavat äitienpäiväksi. Voittaja oli uni; seuraavana tuli hemmottelu, kolmospaikalla oli illallinen puolison kanssa.***


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.