Ampujan opettaja: Olisinko voinut tehdä jotain?

Kuva: Lehtikuva

Kauhajoen palvelualojen ammattikorkeakouluyksikössä kymmenen opiskelijatoveriaan – kahdeksan naista ja kaksi miestä – ja itsensä surmannut Matti Juhani Saari oli entisen opettajansa mukaan käytöstavoiltaan täysin normaali.

- Saari oli viime vuonna kurssillani. En olisi ikinä voinut uskoa sympaattisesta, sosiaalisesta ja asiallisesta nuorukaisesta sellaista, miesopettaja kertoi MTV3:lle.

Opettaja uskoo, että Saaren mielentilassa olisi tapahtunut dramaattinen muutos juuri ennen ampumisia. Hän kirjoitti asiasta myös blogissaan:

- Sain koosteen hänen nettiin pistämistään kuvista ja videoista. Vakuutuin, että viime aikoina hänen mielen tasapainonsa on järkkynyt.

Opettaja kuvaillee Saarta ”keskiverto-oppilaaksi” ja tiesi tällä olleen ystäviä.

- Hän ei ollut syrjäänvetäytyvä, eikä häntä kiusattu. En olisi ikinä uskonut, että hän pystyy tai ryhtyy tällaiseen.

Kemiaa ja fysiikkaa oppilaitoksessa vielä viime vuonna opettanut mies on järkyttynyt syvästi Kauhajoen tapahtumista.

- En ole viitsinyt vielä soittaa ystävilleni Kauhajoella, sillä en halua häiritä heitä tapahtumien keskellä.

Ampujan kanssa henkilökohtaisesti tekemisissä olleita kalvaa kysymys, olisiko tilanteeseen voinut puuttua. Näin on myös miesopettajan kohdalla.

- Olisinko itse voinut opettajana tehdä jotakin toisin? En voi jälkeenpäin havaita sellaista hetkeä, jossa olisin voinut kääntää tapahtumien kulkua. Ei mitään hiljaista avunpyyntöä, ei mitään kommenttia tai kysymystä, johon olisi voinut vastata viisaasti, opettaja kirjoittaa blogissaan.

Lue myös:

    Uusimmat