Mainos

Ammatillisen koulutuksen yhteishaun tulokset julki

Eniten hakijoita oli sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle. Kysyttyä oli myös liiketalouden ja kaupan alan koulutus

Oppilaitokset julkistavat ammatillisen koulutuksen yhteishaun valinnat viimeistään huomenna ja ilmoittavat opiskelijoiksi valituille valinnasta kirjallisesti. Ilman opiskelupaikkaa jääneet puolestaan saavat lähiaikoina jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan hakijan pistemäärät ja mahdolliset varasijat. Jälkiohjauskirjeen liitteenä on luettelo vapaista opiskelupaikoista.

Toisen asteen yhteishaussa oli opetushallituksen mukaan tänä syksynä jaossa runsaat 3000 aloituspaikkaa ammatillisissa oppilaitoksissa ja kansanopistoissa. Niitä tavoitteli 2735 hakijaa, joista 1655 sai toivomansa opiskelupaikan. Ruotsinkieliseen koulutukseen ei syksyn haussa ollut aloituspaikkoja tarjolla.

Eniten hakijoita oli sosiaali-, terveys- ja liikunta-alalle, jonka 1300:aa aloituspaikkaa tavoitteli ensisijaisesti 1400 hakijaa. Valituiksi heistä tuli kuitenkin vain 649. Hakeneiden ja valittujen määrän suuri ero alalla johtuu alueellisten ja koulutusten välisten suosioerojen lisäksi siitä, että osa hakeneista ei saavu pääsy- tai soveltuvuuskokeeseen tai tulee hylätyksi siinä.

Kysyttyä oli myös liiketalouden ja kaupan alan koulutus, jonka 250:tä paikkaa haki 380 nuorta. Opiskelupaikan alalta sai 233. Muita vielä vapaana olevia paikkoja voi tiedustella oppilaitoksilta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.