AMG-Mersuja jo 45 vuotta

Mercedes-Benzin erikoismalleja vuodesta 1967 tehnyt Mercedes-AMG aikoo kasvattaa AMG-mallien määrän vuoteen 2017 mennessä 30:een.

1. kesäkuuta 1967 Mercedes-Benzin insinöörit Hans-Werner Aufrecht ja Erhard Melcher perustivat uuden yhtiön, AMG:n. Nyt, 45 vuotta myöhemmin, Mercedes-AMG:stä on kehittynyt maailman johtava suorituskykyisten erikoismallien valmistaja ja autoräätäli, joka työllistää yli tuhat henkeä Saksan Affalterbachissa.

Huonosta taloustilanteesta huolimatta AMG-mallien kysyntä on voimakkaassa kasvussa, sillä tämän vuoden ensimmäisellä neljänneksellä yhtiö kirjasi 30 prosentin myynnin lisäyksen. Kyseessä oli paras vuosineljännes koko yhtiön historian aikana.

AMG-mallien kysyntä on nyt voimakkainta Yhdysvalloissa, Saksassa ja Kiinassa, jossa menekki on kasvanut lähes 50 prosenttia. AMG näkee suurimmat kasvumahdollisuudet Kiinan lisäksi Venäjän, Etelä-Korean ja Brasilian markkinoilla.

– Olemme jo päättäneet laajentaa mallistoamme nykyisestä 22:sta noin 30:een. Haluamme kasvattaa globaalia myyntiämme noin 20 000 autosta yli 30 000 autoon 50-vuotisjuhliimme mennessä, kertoo Mercedes-AMG:n pääjohtaja Ola Källenius.

Juhlavuoden AMG-erikoismalleja ovat kompaktiluokan A 45 AMG, SLS AMG GT ja GL 63 AMG. Jatkossa mallisto kasvaa kompaktiluokassa sekä uuteen Mercedes-Benz S-sarjaan perustuvilla tulokkailla.

Ensi vuonna myyntiin tulee täyssähkökäyttöinen SLS AMG E-Cell, joka esitellään syyskuussa Pariisin autonäyttelyssä.

Huippuluokan suorituskyky ja ajo-ominaisuudet ovat aina olleet AMG-malliston tunnuspiirteitä. Nyt niiden rinnalle on tullut myös päästöjen ja kulutuksen hallinta, joissa AMG haluaa yhtä lailla olla luokkansa kärjessä.

Tämän suuntauksen edelläkävijä on SLK 55 AMG -roadster, jonka 8-sylinterisessä moottorissa käytetään F1-maailmasta tuttua sylinterien lepuutusteknologiaa. Kun kuljettaja ei tarvitse moottorin koko tehoa, neljä sylinteriä kahdeksasta on lepotilassa. Tällä keinolla saavutetaan 30 prosenttia aiempaa pienempi kulutus, ainoastaan 8,4 litraa sadalla kilometrillä, mistä syntyy 195 gramman hiilidioksidipäästöt kilometrillä.

Teknari

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja