Amerikkalaistoimittaja vangittuna Venäjällä jo vuoden: Näin Joe Biden kommentoi

Venäjällä vangittuna olevan yhdysvaltalaistoimittaja Evan Gershkovichin vapauttamiseksi työskennellään päivittäin, sanoo presidentti Joe Biden Valkoisen talon tiedotteessa

– Journalismi ei ole rikos, ja Evan meni Venäjälle tehdäkseen työtään reportterina – vaarantaen turvallisuutensa tuodakseen päivänvaloon totuuden Venäjän brutaalista aggressiosta Ukrainaa kohtaan, sanotaan tiedotteessa.

Wall Street Journal -lehdelle työskennellyt Gershkovich, 32, otettiin kiinni Venäjällä vuosi sitten. Tällä viikolla venäläinen tuomioistuin jatkoi hänen vankeusaikaansa ensi kesäkuun loppuun saakka.

Gershkovichia epäillään vakoilusta. Kyseessä oli ensimmäinen kerta Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen, kun Venäjä pidätti länsimaalaisen toimittajan vakoilusta epäiltynä.

Jos Gershkovich todetaan syylliseksi, häntä uhkaa jopa 20 vuoden vankeus.

Yhdysvallat on syyttänyt Venäjää tekaistujen syytteiden keksimisestä ja Gershkovichin käyttämisestä pelinappulana. Presidentti Vladimir Putinin mukaan Gershkovich voitaisiin vapauttaa maiden välisessä vankien vaihdossa.

Venäjällä ovat vankeudessa myös Yhdysvaltain ja Venäjän kaksoiskansalainen, toimittaja Alsu Kurmasheva ja entinen Yhdysvaltain merijalkaväen sotilas Paul Whelan. Kurmashevaa syytetään muun muassa Venäjän asevoimia koskevien sensuurilakien rikkomisesta ja Whelania vakoilusta.

Lue myös:

    Uusimmat