Mainos

Amerikkalaismies tuomittiin Bushin salamurhan suunnittelusta

24-vuotias Ahmed Abu Ali tunnusti kesällä 2003 saudipoliisin kuulusteluissa häntä vastaan esitetyt syytteet. Myöhemmin hän on väittänyt saudipoliisin pakottaneen hänet tunnustamaan syytökset kiduttamalla.

Yhdysvaltalainen tuomioistuin on tuominnut amerikkalaissyntyisen miehen osallisuudesta presidentti George W. Bushin salamurhan suunnitteluun. 24-vuotias Ahmed Abu Ali tuomittiin myös terroristijärjestö al-Qaidan tukemisesta ja lentokonekaappauksen suunnittelusta.

Abu Ali pidätettiin kesäkuussa 2003 Saudi-Arabiassa, missä hän oli opiskelemassa. Abu Ali tunnusti tuolloin paikallisen poliisin kuulusteluissa häntä vastaan esitetyt syytteet. Myöhemmin hän on pyörtänyt puheensa ja väittänyt saudipoliisin pakottaneen hänet tunnustamaan kiduttamalla.

12-jäseninen valamiehistö totesi kuitenkin tiistaina Abu Alin syylliseksi kaikkiin syytekirjelmän yhdeksään kohtaan, ja hänet tuomittiin elinkautiseen vankeusrangaistukseen.

Texasissa syntyneen Abu Alin vanhemmat ovat kotoisin Jordaniasta. Hän eli nuoruutensa Virginian osavaltiossa, kunnes lähti opiskelemaan Medinan muslimiyliopistoon Saudi-Arabiaan.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.