Mainos

Amerikkalaisdiplomaatit valmistelevat kuuden maan neuvotteluja

Amerikkalaiset diplomaatit matkustavat Japaniin, Kiinaan ja Etelä-Koreaan valmistelemaan uutta kierrosta niin sanotuissa kuuden maan neuvotteluissa.

Yhdysvallat lähettää viikonvaihteessa kaksi huippudiplomaattia Aasiaan valmistelemaan Pohjois-Korean kanssa käytyjen neuvottelujen käynnistämistä uudelleen. Samaan aikaan amerikkalaiset viranomaiset kuitenkin syyttävät Pohjois-Koreaa varojen hamuamisesta rikollisin keinoin.

Amerikkalaiset diplomaatit matkustavat Japaniin, Kiinaan ja Etelä-Koreaan valmistelemaan uutta kierrosta niin sanotuissa kuuden maan neuvotteluissa.

Pohjois-Korea lupasi tiistaina palata neuvotteluihin lähes vuoden tauon jälkeen. Ainakin osasyynä paluuhalukkuuteen pidetään kansainvälistä vastalausemyrskyä, joka nousi Pohjois-Korean äskettäin tekemästä ydinkokeesta.

Aasiaan lähtevät poliittisten asioiden apulaisulkoministeri Nicholas Burns ja asevalvonnasta vastaava apulaisulkoministeri Robert Joseph. He aloittavat vierailusarjan Japanissa sunnuntaina. Pohjois-Koreassa he eivät käy.

Yhdysvaltojen kongressin tutkija Raphael Perl sanoo Pohjois-Korean vähentäneen huumeiden salakuljetusta ja rahanväärennystä ulkomaiden pakotteiden takia ja uusien pakoteuhkien edessä.

Toisaalta Yhdysvaltojen valtiovarainministeriön mukaan on todisteita Pohjois-Korean ja sen käyttämän macaolaisen pankin Banco Delta Asian laittomasta toiminnasta. Yhdysvallat on jo aiemmin epäillyt pankkia pohjoiskorealaisten harjoittaman väärän rahan levitysoperaation ja huumekaupan rahoittamisesta.

Amerikkalaisten esittämät syytökset saattavat hankaloittaa kuuden maan neuvotteluita Pohjois-Korean ydinohjelmasta.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.