Mainos

Alman yhtiökokous venyy äänestysten vuoksi

Mediayhtiö Alma Median ylimääräinen yhtiökokous venyy äänestysten vuoksi. Ensimmäiseen äänestykseen päästiin vasta kolmen tunnin päästä, sillä pienomistajat arvostelivat puheenvuoroissaan Alman hallituksen suunnitelmia myydä tv- ja radiotoiminta Alman kahdelle suurimmalle omistajalle eli ruotsalaisille Bonnierille ja Proventukselle.

Päätöksen siirtämistä maaliskuuhun ehdotti norjalainen Schibsted, jonka ostotarjous Almasta päättyy tänään. Schibstedin esitys myyntipäätöksen lykkäämisestä kaatui kuitenkin äänestyksessä selvin luvuin. Päätöksen siirtämistä vastusti 98,7 prosenttia äänistä.

Alman hallituksen varapuheenjohtaja Kari Stadigh puolusti Alman hallituksen esitystä, joskin hänkin muistutti, että sen hyvyys tai huonous selviää vasta myöhemmin. Jo esitetyn käteis- ja vaihtotarjouksen lisäksi omistajille tarjotaan myös mahdollisuus vaihtaa kaikki nykyisen Alman osakkeet uuden Alman osakkeiksi.

Alma Median ylimääräinen yhtiökokous pidetään tänään aamupäivällä. Yhtiökokoukseen on menossa tavanomaista useampi omistaja. Hallitus on tuonut esiin vaihtoehtoisen tarjouksen jo aiemmin julkistamansa esityksen rinnalle. Vaihtoehtoisessa tarjouksessa osakkeenomistajat saisivat Alman rakennejärjestelyissä pelkkiä osakkeita. Aiemmassa esityksessä omistajille tarjottiin kokonaisuutta, johon kuuluu osakkeiden lisäksi rahallinen vastike.

Alma Median yhtiökokous jatkuu parhaillaan Helsingissä. Yhtiökokouksessa käsitellään broadcasting-divisioonan myyntiä ja uuden Alma Median muodostamista.

Viestintäkonserni Alma Median omistajat kokoontuvat aamupäivällä päättämään tv-toiminnan myynnistä Ruotsiin. Yhtiön hallitus esittää, että MTV3 myytäisiin Bonnierille ja Proventukselle. Ruotsalaisomistukseen siirtyisivät myös Subtv ja Radio Nova.

Kolme neljäsosaa Alman osakkeiden äänivallasta on ilmoittanut tukevansa hallituksen esitystä, joten sen läpimeno näyttää selvältä.

Yhtiökokoukseen on tulossa noin 220 osakkeenomistajaa, mikä on jonkin verran tavallista enemmän.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.