Mainos

Alma Media voitti oikeusriidan Etuovi.com-tavaramerkistä

Alma Media on voittanut Etuovi.com-tavaramerkistä käydyn riidan Helsingin käräjäoikeudessa. Oikeus hylkäsi tamperelaisen yrittäjän noin miljoonan euron korvausvaatimuksen ja myös vaatimuksen merkin rekisteröinnistä yrittäjälle.

Kyseessä on pitkä riita, joka juontuu 2000-luvun alkuun. Tamperelaisyrittäjä alkoi myydä lähinnä viihdealan internet-palveluja Etuovi-nimellä vuonna 2000. Mies ei kuitenkaan tuolloin rekisteröinut tavaramerkkiä. Alma Media avasi oman kiinteistövalityksestä tunnetun Etuovi.com -palvelun 2001, jonka Alma onnistui rekisteröimään vuonna 2002..

Tamperelaisyrittäjä laittoi oman tavaramerkkirekisteröinnin vireille 2003. Seurasi vuosien riitely tavaramerkistä, jonka tamperelaisyrittäjä voitti korkeimmassa hallinto-oikeudessa 2007.

Nyt ratkaistussa riidassa yrittäjä vaati käräjäoikeudessa, että Almaa kielletään käyttämästä Etuovi.com -tunnusta. Käräjäoikeus päätti kuitenkin toisin.

Oikeus perusteli ratkaisuaan siten, että yrittäjä ei ollut vakiinnuttanut tavaramerkkiä Etuovi samoissa palveluissa ja että Alma Media on vakiinnuttanut tavaramerkin ennen yrittäjän vuonna 2003 alulle panemaa rekisteröintiä.

Käräjäoikeus vahvisti samalla Alma Median vaatimuksesta, että Etuovi.com on vakiintunut Alma Median tavaramerkiksi sen asunto- ja kiinteistökauppaan liittyvien internet -palveluiden tunnuksena sekä mainonta- ja markkinointipalveluiden tunnuksena ennen tamperelaisyrittäjän omaa tavaramerkkirekisteröinnin hakemispäivää 2003.

Oikeus totesi myös, että Alma Medialla on oikeus käyttää Etuovi.com -toiminimieä.

Oikeus määräsi tamperelaisyrittäjän maksamaan Alma Median eri yhtiöiden oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 110000 euroa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.