Alma Hätönen pohti pitkään alastonkuvansa julkaisua – taustalla pelko somen raadollisuudesta: "Vihapuheen levittäminen ei ole mielipide"

1:00
Alma Hätönen pohti pitkään alastonkuvansa julkaisua – taustalla pelko somen raadollisuudesta

Alma Hätönen kertoo saavansa ilkeää kommentointia eniten silloin, kun hän puhuu tasa-arvoon ja feministisyyteen liittyvistä asioista.

Nelosen Big Brotherin juontaja Alma Hätönen poseerasi alkukesästä Helsingin Sanomien kuukausiliitteessä alastomana. Hätönen pohti kuitenkin pitkään kuvan julkaisua omassa somessaan.

– Kuvat eivät ole mitenkään eroottisia, vaan enemmänkin taiteellisia. Se oli todella hieno kokemus, Hätönen kertoi Big Brother Suomi -ohjelman pressitilaisuudessa.

Hätönen kehuu erityisesti valokuvaajaansa, vaikka alastonkuvia ottaessa tilanne oli herkkä.

– Onhan siinä eri tavalla haavoittuvainen. Mietin paljon sitä, uskallanko julkaista kuvaa, sillä some ei ole kaikista kiltein paikka.

Juontaja peräänkuuluttaakin sitä, että sananvapaus ja vihapuhe ovat eri asioita. Asia tuntuu unohtuvan somessa silloin, kun henkilöiden välillä on näkemyseroja.

– Välillä tuntuu, että on ihan sama mitä teet, sillä lokaa tulee niskaan. Some on ehkä tehnyt mielipiteen varjolla asioiden sanomisesta turhankin helppoa. Esimerkiksi vihapuheen levittäminen ei ole mielipide, se on laitonta, Hätönen painottaa.

Erityisesti tasa-arvosta ja feministisyydestä puhuminen ovat asioita, jotka laukaisevat Hätösen kommenttikentissä vihapuheen ja negatiivisuuden ilmapiirin. Vastaavat tilanteet ovat Hätösestä erityisen valitettavia.

– Se on herkin ärsyke, mikä on todella sääli. Feminismissä koko ajatus on, että myös miehet saavat olla sellaisia kun ovat. Ei ole vain yhtä miehen mallia olla, vaan spektri on iso. 

Etäsuhteesta avoliittoon

Hätösen rakkauselämässä tapahtui hiljattain muutos, sillä etäsuhde näyttelijäpuoliso Jaakko Ohtosen kanssa muuttui avoliitoksi. Pariskunta nauttiikin yhteisestä ajastaan ja kodista täysin rinnoin. 

– Ihanaa! Niin ihanaa, Hätönen iloitsee yhteiselosta kysyttäessä.

– Meillä on hirveän hauskaa yhdessä. Tosi kivaa, että Jaakko on kotona.

Hätösen puoliso on ollut Oulussa kuvauksissa, ja lähtö on jälleen syksyllä edessä. Tällä kertaa kuitenkin molemmat osapuolet pysyvät Suomen rajojen sisäpuolella.

Viikko erossa omasta kumppanista ei Hätösen mukaan tunnu enää missään, sillä molemmilla on suhteesta huolimatta omat elämät ja urat.

– Kun toinen on vuoden poissa, viikon ero ei tunnu miltään. Olemme tottuneita lähtökohtaisesti siihen, että olemme erillämme, hän selventää.

Ohtonen on tehnyt urallaan myös teatteria, jolloin työt ovat vieneet muillekin paikkakunnille pidemmiksikin ajoiksi.

– Yhdessäolo on todella liikuttavaa monella tavalla. Siinä on paljon rakkautta. Se on pieni perheemme, minä, Santi ja Jaakko, Hätönen kuvailee.

Kihloihin pariskunnalla ei ole kuitenkaan kiire, eikä se ole itseisarvo. 

– 30-vuotiaille tulee usein eteen nämä kysymykset, että tuleeko lapsia tai kihloja. Yhteinen asunto meillä kuitenkin on. Meille on tärkeintä me. Eiväthän kihlat mitään muuttaisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja