Mainos

Alkoholin kulutus laski viime vuonna

Alkoholin kokonaiskulutus laski hieman viime vuonna.

Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen päihdetilastollisen vuosikirjan mukaan alkoholijuomien kokonaiskulutus laski vuonna 2012 kahdesta kolmeen prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Asukasta kohti sataprosenttista viinaa kului 9,6 litraa.

Sataprosenttiseksi alkoholiksi muunnetusta kulutuksesta siiderien tilastoitu kulutus väheni 12 prosenttia, oluen kulutus 7 prosenttia, long drink -juomien kulutus 5,8 prosenttia ja väkevien alkoholijuomien kulutus 4 prosenttia. Väkevien viinien tilastoitu kulutus kasvoi 7,3 prosenttia ja mietojen viinien kulutus 0,5 prosenttia vuoteen 2011 verrattuna.

Lisäksi alkoholin anniskelukulutus laski lähes viisi prosenttia edellisvuodesta.

Alkoholionnettomuuksien määrä laski

Myös alkoholionnettomuuksien määrä tieliikenteessä väheni 22 prosenttia viime vuonna edelliseen vuoteen verrattuna. Alkoholionnettomuuksissa kuolleiden määrä laski 43 prosenttia ja loukkaantuneiden määrä väheni 17 prosenttia. Samalla rattijuopumukset laskivat 11 prosenttia.

- Alkoholin kulutuksen lasku vaikuttaa osaksi rattijuopumusten ja mahdollisesti myös tieliikenneonnettomuuksien alkoholitapauksissa kuolleiden ja loukkaantuneiden määrään. Poliisin toimintatavoilla ja resursseilla on kulutuksen laskun lisäksi vaikutusta siihen kuinka paljon rattijuopumustapauksia on vuosittain. Pelkästään alkoholin kulutuksen lasku ei kuitenkaan selitä tätä kehitystä, arvioi erikoissuunnittelija Tuomo Varis THL:stä., arvioi erikoissuunnittelija Tuomo Varis THL:stä.

Alkoholiin kulutettiin viime vuonna rahaa asukasta kohti laskettuna 848 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.