Alkoholilla ei sijaa suomalaisessa perhejoulussa

Alkoholi ei kuulu suomalaiseen perhejouluun.

Näin ajattelee leijonanosa MTV3:n nettikyselyyn vastanneista. Noin 30 prosenttia vastaajista on kuitenkin sitä mieltä, että alkoholilla on paikkansa joulupöydässä. Moni vastaaja muistuttaa, ettei alkoholia ole pakko juoda humalahakuisesti.

- Alkoholinkäytön ei tarvitse tarkoittaa perussuomalaisia perskännejä, vaan myös lasillista hyvää punaviiniä ruuan kanssa joulupöydässä, kirjoittaa nimimerkki Bourgeoise.

Nimimerkki Konsta muistuttaa, että alkoholinkäyttö voi johtaa synkkään jouluun.

- Alkoholihuuruisesta joulusta tulee liian usein tragedia. Myrkkyjen kanssa kannattaa yleensä olla hyvin varovainen, Konsta kirjoittaa.

Turhake antaa esimerkin mustasta joulusta.

- Olen lapsena saanut juosta pakoon marjapensaisiin ja naapuriin äitini ja sisareni kanssa veitseä heiluttavaa juopunutta isääni, hän kirjoittaa.

"Alkoholi ei sovi lasten juhlaan"

Monen vastaajan mukaan joulu on ennen kaikkea lasten juhla, jossa alkoholilla ei ole sijaa.

- Joulu on lasten juhla,ei pidä vanhempien omien mielihalujensa takia viedä lapsilta joulun iloa. Lapsettomat tehkööt mitä lystäävät, kirjoittaa Joulumuori.

Nimimerkki Martsu uskoo, että vuodessa pitäisi olla edes yksi juhla, jossa ei käytettäisi alkoholia.

- Alkoholi ei sovi perhejouluun. Joulu on ilon ja riemun juhlaa lapsille. Nauttikaamme, aikuiset, lastemme iloitsemisesta ja jätetään alkoholit pois. Aatto on vain kerran vuodessa, sen kyllä kestää ilmankin. Lapsetkin tuntevat olonsa tärkeäksi.

Kyselyyn oli tänään ennen kello yhtätoista kertynyt yli 1900 vastausta.

Lue myös:

    Uusimmat