Alfa Romeo jatkaa F1:ssä pitkään – Kimi Räikköseltä tiukka linjaus

Alfa Romeo on solminut Sauberin kanssa monivuotisen jatkosopimuksen ja pysyy tulevinakin vuosina F1-sarjassa.

F1-sarjan tiedotteessa ei tarkenneta, miten monen vuoden jatkosta on kyse.

Vuonna 2017 selvisi, että Alfa Romeon palaa seuraavalla kaudella formula ykkösiin, kun se solmi yhteistyösopimuksen Sauberin kanssa. Tiimi brändättiin vuodeksi 2019 Alfa Romeoksi, minkä nimellä se on siitä lähtien ajanut.

Alfa Romeo kertoi tuoreen sopimuksen julkistamisen yhteydessä, että sillä on kunnianhimoisia tavoitteita. Se uskoo ensi vuonna tulevien sääntömuutosten tarjoavan mahdollisuuden ottaa "huomattava askel eteenpäin". 

– Alfa Romeo on ollut uskomaton kumppani viimeisten muutamien vuosien ajan ja olemme vielä enemmän innoissamme luvuista, jotka ovat vasta tulossa, tallipäällikkö Frederic Vasseur sanoi.

Alfa Romeolla ei ole vielä ensi kaudeksi kuljettajasopimuksia, mutta tallissa ajavat tälläkin kaudella Kimi Räikkönen ja Antonio Giovinazzi.

– Alfa Romeo on todellinen moottoriurheilubrändi ja haluamme tuoda sille tuloksia, joita sen historia velvoittaa, Räikkönen kommentoi napakan linjauksen kera.

Giuseppe Farina ja Juan Manuel Fangio ajoivat 1950-luvulla Alfa Romeolla kaksi kuljettajien maailmanmestaruutta peräjälkeen. Ennen viime vuosien paluuta Alfa Romeo oli viimeksi nähty F1-sarjassa vuonna 1985.

Lue myös:

    Uusimmat