Aleksi on pistänyt merkille yhden asian, joka puuttuu tällä hetkellä muotimaailmasta: "Voin tulla siihen tilalle"

Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat 5:26
Yöpuvussa juhliin ja mutakengissä kruununprinsessan eteen – Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat paljastavat itse tekemänsä tyylimokat

Aleksi Peräkylä on yksi Muodin huipulle -ohjelman kisaajista.

Muodin huipulle  -ohjelmassa kisaa jälleen kymmenen muotisuunnittelijaa, ja heitä arvioi kolmen hengen tuomaristo, joka koostuu suomalaisista muodin huippuammattilaisista: kolmikkoon lukeutuvat juontaja-vaikuttaja Miisa Grekov, suunnittelija Mert Otsamo  sekä muodin asiantuntija Sami Sykkö. Kisaajia mentoroi jälleen suunnittelija Sofia Järnefelt.

Suunnittelijoiden joukosta löytyy 30-vuotias jyväskyläläinen Aleksi Peräkylä. Kisaaja kertoi MTV Uutisille ohjelman pressitilaisuudessa hakeneensa mukaan ohjelmaan "aika läpällä ja huvikseen" kun huomasi haun kilpailuun olleen auki. 

 – Ja tänne lopulta pääsinkin, niin tässä sitä ollaan.

Peräkylä alkoi noin kymmenen vuotta sitten opiskella vaatturiksi ammattikoulussa ja sitä kautta asiat lähtivät hänen kohdallaan etenemään. 

– Huomasi, että osaakin tehdä asioita, niin sitten se tällä hetkellä huipentuu tällaiseen projektiin, mikä on ihan jännää. 

Inspiraatiota Peräkylä hakee erityisesti urheilun parista. 

– Kun katsoo näitä futismaajoukkueen pelejä, missä on pohjoiskaarteessa semmoiset likaisimmat ja pahanhajuisimmat äijät, niin niiden tyyli inspiroi eniten. Siitä otan omaan tekemiseen alkulähteet. 

Erityisesti Peräkylä kertoo tuovansa suunnittelijana kestävää muotia. Tyyliä, joka kestää niin aikaa, kuin käyttöä. 

Hän myöntää seuraavansa itse hieman huonosti muuten muotia, sillä keskittyy itse vahvasti omaan tekemiseensä. Yhden puutteen hän on kuitenkin huomannut. 

– Kyllähän muotimaailmasta puuttuu tällä hetkellä joku helvetin hyvä tyyppi, niin mä voin tulla siihen tilalle. 

Aleksi Peräkylä haki kertomansa mukaan Muodin huipulle -ohjelmaan ilman suurempia odotuksia, ja yllättyi päästyään mukaan suunnittelijoiden joukkoon, jota hän kuvailee kovatasoiseksi.

Muodin huipulle -kuvaukset olivat myös Peräkylän mielestä jokseenkin haastavat. Kuvausten aikana suunnittelijoiden täytyy sekä suunnitella että toteuttaa luomuksensa äärimmäisen rajatussa aikaikkunassa. 

– Koko ajan pitää olla luova, pitää tehdä se suunnitteluprojekti jossain 15-30 minuutissa, mihin käytät normaalisti vähän enemmän aikaa. Niin heti pitää olla hereillä, ja ainakin mulle se oli tosi haastavaa, ja vähän rehellisesti perseestä. Mutta se on kaikille sama juttu. 

Suurempia yllätyksiä kuvausten aikana ei matkan varrelle Peräkylän mukaan sattunut, sillä hänellä itsellään ei ollut suurempia odotuksia minkään suhteen. Kaikki eteen tullut otettiin vastaan sellaisena. 

Peräkylä painottaa, että kauden suunnittelijoiden joukko on varsin kovatasoinen. 

– Kun näki tämän porukan ekaa kertaa, niin mietti, että mitä helvettiä mä täällä teen. 

Yllä olevalta videolta näet, millaisia tyylimokia Muodin huipulle -tuomarit ja kisaajat myöntävät tehneensä.

Muodin huipulle alkaa MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla to 8.2. kello 20.
MTV Katsomo+ -tilaajille seuraava jakso ennakkoon.

Lue myös:

    Uusimmat