Aleksander Barkov hehkuttaa nuoria kultaleijonia: "Missään nimessä ei mikään yllätys"

Nuorten Leijonien kolmas maailmanmestaruus kuuden kauden sisään on ollut merkittävä puheenaihe myös NHL:ssä. Florida Panthersin kapteeni Aleksander Barkov kertoo MTV Urheilulle uskoneensa koko ajan, että Suomi hoitaisi homman.

– Kyllä ehdin katsoa jonkin verran Suomen pelejä. Siellä oli muutama tuttu kaverikin. Tosi onnellinen olen niiden puolesta, Barkov iloitsi Calgaryssa perjantaina.

Nuoret Leijonat aloitti turnauksensa Victoriassa takkuisasti, mutta eteni Vancouverissa mestaruuteen voitettuaan Kanadan, Sveitsin ja Yhdysvallat. Barkov kertoi uskoneensa koko ajan, että kultaa tulisi.

– Viime vuosina on tullut Suomelle aika paljon menestystä. Missään nimessä ei ollut mikään yllätys.

Nuorten MM-kisoista puhuttiin paljon myös Panthersin pukukopissa. Pohjoisamerikkalaisilla ja venäläisillä luotto ei ollut omiinsa yhtä kova kuin Barkovilla.

– Ketkään muut eivät uskoneet omiin joukkueisiinsa kuin me suomalaiset. Suomella oli tosi hyvä porukka kasassa. Se oli jo nähtävissä, että kyllä ne sen homman hoitaa, Barkov paljasti.

Barkov, 23, odottaakin innolla, josko World Cup järjestettäisiin 2020 tai että NHL mahdollisesti päästäisi pelaajansa Pekingin 2022 olympiakisoihin. Suomella olisi jalkeilla todella kova joukkue, johon nuorista huippupelaajista olisi ylitarjontaa.

– Paljon hyviä nuoria pelaajia. Vähän vaikeaa tässä on katsoa sinne eteenpäin, mutta joo, tosi hyvä joukkue tulee kasaan. Suomella on jo tosi hyviä nuoria pelaajia tässä NHL:ssä ja tosi monta hyvää nuorta vielä tulossa.

Suomea Barkov pitää tulevien suurturnausten kultasuosikkina.

– Sen näkee sitten, ketkä niissä Suomen joukkueissa pelaavat, mutta varmasti joukkue tulee taistelemaan kultamitaleista.

Lue myös:

    Uusimmat