Järjestääkö Leijonat jälleen jymy-yllätyksen MM-kisoissa? Vuoden 2014 jytkyläinen näkee yhtäläisyysmerkkejä

Petteri Sihvonen analysoi Leijonien tilannetta MM-kisojen kynnyksellä 5:39
Pääkuvan videolla Petteri Sihvonen analysoi Leijonien joukkuetta.

Leijonien kokeneimpiin pelaajiin kuuluva Jere Sallinen pääsee MM-jäille toista kertaa urallaan. Sallinen oli voittamassa MM-hopeaa keväällä 2014 Minskissä, Valko-Venäjällä.

Suomen MM-joukkueessa on ennätysmäinen määrä ensikertalaisia: 18 kappaletta. 

Asetelma on tuttu kevään 2014 MM-kisoista, jolloin Suomi eteni MM-finaaliin, mutta taipui Venäjälle 5-2-lukemin. Tuolloin joukkueessa oli 15 ensikertalaista.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!

Sallinen myöntääkin, että tämän vuoden ja kyseisessä MM-hopeajoukkueessa on yhtäläisyyksiä.

– Totta kai on nuoria pelaajia ja ensikertalaisia. On ollut tosi hienoa nähdä, millä itseluottamuksella nuoret pelaajat. Minskissä oli vähän sama homma tavallaan, altavastaajina luotimme siihen joukkueeseen ja pelaamiseen. Samaa lähdetään tässä nyt tekemään, Sallinen kertoo MTV Urheilulle.

Suomella ei olekaan tänä vuonna runsaasti NHL-vahvistuksia – vain puolustaja Henri Jokiharju sekä hyökkääjä Juho Lammikko pelasivat viime kaudella NHL:ssä.

Sallisen mielestä Suomella on silti kasassa hyvä joukkue. Etenkin nuoriso-osasto saa lisää kehuja.

– On paljon nuoria, mutta pelaavat kyllä tosi kovalla itseluottamuksella. On ollut hieno nähdä, että ei paljon päätä huimaa nuorilla pelaajilla. Rosoisen roolin tekijöitä on myös, kovia kamppailijoita.

Leijonilla onkin varsin paljon santapaperi-osaston pelaajia, kuten kapteeni Marko Anttila, hyökkääjä Veli-Matti Savinainen, sekä Juhani Tyrväinen. Sallinen laskee itsensä siihen vielä mukaan.

Leijonille asettuu heti kisojen alussa NHL:n supertähtiä vastaan, kun Suomi kohtaa sekä Kanadan että Yhdysvallat kolmen ensimmäisen ottelun aikana. 

Vaikka vastustajan riveissä pelaakin pelaajia, kuten Kanadan John Tavares ja Yhdysvaltojen Patrick Kane, ei Sallinen aio mennä kaukaloon nöyristelemään. 

– Ei sitä pelissä huomaa, samaa peliähän hekin pelaavat. Heillä on hieman enemmän taitoa, mutta pitää olla vain vielä enemmän hereillä heitä vastaan ja pelata kovempaa. Sitä kautta saada meidän peliä esiin.

HIFK:n miehiä

Sallinen on HJK:n kasvatteja, mutta ponnisti SM-liigaan Espoon Bluesin kautta.

Läpimurtonsa kansalliseen eliittiin hän teki Hämeenlinnan Pallokerhossa kaudella 2012-2013, kun 28-vuotias hyökkääjä nakutti 15 maalia ja yhteensä 42 tehopistettä.

HPK onkin edelleen lähellä Sallisen sydäntä. Pallokerhon Suomen mestaruus lämmitti erityisesti Sallisen mieltä.

– Siellä oli vielä jonkin verran tuttuja minulle. Oli hieno nähdä kapteeni (Otto) Paajanen, (Robert) Leinoa ja muita. Kyllähän se oli Sulinin Juhallekin hieno homma päästä nostamaan kannua. Kyllä se lämpimiä tunteita herätti.

Sallinen kiekkoili kaksi edellistä kautta Ruotsin SHL-seuran Örebron riveissä.

Vaikka joukkueena menestystä ei tullut, toimi Sallinen ruotsalaisseuran kapteenina molempina kausina.

– Ihan opettavaisia ja hienoja vuosia. Totta kai joukkueena emme pärjänneet niin hyvin, mitä varmasti toivoimme. Eikä ne henkilökohtaisestikaan olleet mitään nappikausia, mutta erittäin opettavaisia, sai pelata paljon ja toimia kapteenina. Se oli iso kunnianosoitus minulle.

Helsingin IFK julkaisi tiistaina kahdeksan eri pelaajan sopimukset. Pelaajalistan joukosta löytyi myös Sallisen nimi.

Sallinen odottaa innolla, että pääse pukemaan punapaidan päällensä. 

– Hieno organisaatio, ei Suomessa paljoa parempaa paikkaa ole pelata SM-liigaa, hän päättää.

 

Lue myös:

    Uusimmat