Aleksander Barkovin Floridan vuosi alkanut todella synkästi: "Tietysti se on raskasta"

Florida Panthers koki jääkiekon NHL:ssä jo viidennen perättäisen tappionsa hävittyään perjantaina Calgaryssa Flamesille 3-4. Panthersin kapteeni Aleksander Barkov harmitteli MTV Urheilulle sulamista toisessa erässä.

Panthers aloitti hyvin ja johti toisen erän alussa jo 2-0. Sitten Flames otti hallinnan käsiinsä.

– Eka erä oli tosi hyvä. Eilen pelattiin ja oli tärkeää saada hyvä alku tohon peliin. Johdettiin 2-0, niin ei olisi pitänyt olla mitään ongelmia, Barkov totesi.

Läntisen konferenssin kärkijoukkue Calgary Flames lähti otteluun toki suosikkina. Pudotuspeliviivan alapuolella oleva Panthers antoi vastustajalleen myös helppoja maaleja.

– Totta kai oli hyvä joukkue vastassa. Ne ei luovuta. Tulivat tasoihin ja pelasivat hyvän pelin. Sulattiin siinä toisessa erässä, mutta yritettiin vielä tulla takaisin. Se ei ihan onnistunut, harmitteli Barkov.

Panthers on hävinnyt vuoden 2019 kaikki viisi otteluaan. Barkov luottaa siihen, että yksi voitto tuo joukkueeseen positiivisen kierteen. Onhan Panthersilla ollut monessa pelissä pienestä kiinni, kuten esimerkiksi torstaina Edmontonissa, missä joukkue hävisi Oilersille rankkarikisassa.

– Tietysti se on raskasta. Ollaan hävitty viisi perättäistä ottelua. Täytyy vain uskoa toisiimme ja ottaa se yksi voitto, niin tunnelma on taas hyvä.

Barkovin lisäksi Panthersissa pelaavat suomalaisista Juho Lammikko ja Henrik Borgström. Molemmat ovat tehneet läpimurtonsa tällä kaudella.

– Hyviä poikia. Ovat pelanneet tosi hyvin ja täyttäneet tosi hyvin omat roolinsa, Barkov kehuu.

Lammikko, 22, pelaa puolustavan hyökkääjän roolissa. Borgström, 20, on saanut viime aikoina paljon vastuuta sentterinä.

– Juho on aika luotettava pelaaja molempiin suuntiin. Pelaa hyvin alivoimaa ja on hyvä aloituksissa. Borgström on hyvä hyökkäyssuuntaan. Tekee hyvin tilaa kavereille. On tehnyt muutaman maalinkin, Barkov arvioi joukkuekavereitaan.  


Lue myös:

    Uusimmat