NHL-vahvistukset loistavat poissaolollaan – Olli Jokinen näkee Leijonissa piilevän erityisen mahdollisuuden: "Ei ole ollut tällaista tilannetta"

Leijonien MM-joukkueen NHL-vahvistusten puuttuminen on herättänyt keskustelua laajalti ympäri kiekkomaailman. C Moren asiantuntijan Olli Jokisen mukaan Leijonilla piilee MM-kisoissa kuitenkin erityinen mahdollisuus.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat C Morella!

Leijonien ensimmäiset ottelut:
Suomi-Kanada 10.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3
Slovakia-Suomi 11.5. klo 21.10 C More Sport 1/MTV3
USA-Suomi 13.5. klo 17.10 C More Sport 1/MTV3

Kaikki ottelut suorana C Morella ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa!​​​​​​​​​​​​​​

Leijonien MM-joukkue koostuu suurimmilta osin Euroopan kiekkosarjoissa pelaavista pelaajista, sillä Pohjois-Amerikasta Suomen avuksi saapui vain neljä pelaajaa. Peräti 12 Suomen kisapelaajaa pelasi hiljattain päättyneellä seurakaudella SM-liigasta. Jokisen mukaan NHL-vahvistusten vähyys ei pilaa Suomen menestysmahdollisuuksia.

– Tosi paljon pelaajia SM-liigasta. Viime viikonloppu antoi hyvää suuntaa siitä, että peli on uomissaan. On erittäin hyvät lähtökohdat kisoja ajatellen. Tuo joukkue on nuori, nälkäinen, haluaa menestyä ja nimenomaan näyttää kaikille, että he ovat hyviä pelaajia. Uskon edelleen Suomen menestykseen näissä kisoissa, Jokinen vakuuttaa MTV Urheilulle.

Moni odotti Suomen MM-joukkueen saavan useita NHL-vahvistuksia, mutta kevään edetessä totuus osui vasten kasvoja. Suomalaistähtien kisamatkojen esteeksi koituivat loukkaantumiset, väsymys ja sopimustilanteet. Jokinen avaa, mitä NHL:n pelaajat käyvät läpi, kun seurakausi päättyy ja MM-kisakutsut saapuvat.

– Ensin alkaa se kauden nollaaminen henkisellä tasolla. Seuran lääkärintarkastukset ja tällaiset vaikuttavat myös asiaan. Enemmän se on pelaajalla itsellään se, mikä on se henkinen ja fyysinen vireys, kun seuran kausi loppuu. Jaksaako lähteä maajoukkueeseen? Aina, kun puhutaan NHL-miehistä, täytyy muistaa, onko kaikkia edes kysytty, Jokinen listaa.

”Loistava mainosikkuna SM-liigalle”

Vaikka Suomen joukkue on vielä kansainvälisellä tasolla melko nimetön, uskoo Jokinen Leijonien menestysmahdollisuuksiin. Jokinen muistuttaa myös, että Leijonien menestys ei ole ikinä perustunut yksilöiden varaan.

– Suuret maat haastetaan ihan rohkeasti pelaamalla. Lähdetään voittamaan, eikä selviytymään. Viime viikonlopun pelit osoittivat, että Suomi pystyy pelaamaan kiekolla. Yhteispeli on Suomen vahvuus joka vuosi.

– Jos katsot arvokisoja, joista Suomi on ottanut mitaleita, Suomella ei ikinä ole ollut materiaalisesti ja nimellisesti paras joukkue. Nimenomaan se joukkue on ollut siellä joka kisoissa.

Jokinen nostaakin Leijonien joukkueesta erityisen seikan, joka voi nousta merkittäväänkin rooliin kisojen edetessä.

– Tämä joukkue on ollut pitkään yhdessä. Monena vuotena ei ole ollut tällaista tilannetta, että pääsääntöisesti 80 prosenttia joukkueesta on ollut yhdessä yli kolme viikkoa. Mielestäni on todella hyvät lähtökohdat.

NHL-tähtien puuttuminen voi olla Suomelle positiivinen asia. Nyt ensimmäistä kertaa MM-näyttämöllä esiintyvillä suomalaisilla on upea mahdollisuus näyttää, että SM-liigastakin voi ponnistaa kansainväliselle huipulle.

– Toivon, että uusia pelaajia nousee esiin. Tämä on loistava mainosikkuna SM-liigalle. Siellä on tosi paljon SM-liigapelaajia, ja jos Suomi pärjää, sitä kautta myös SM-liiga ja Suomen jääkiekko pystyvät olemaan esillä, Jokinen toteaa. 

Lue myös:

    Uusimmat