Florida-kapteeni Aleksander Barkov sensaatiomaista kautta pelaavasta Sebastian Ahosta: "Hän dominoi peliä"

Jääkiekon NHL:n Florida Panthersin kapteenina Aleksander Barkov valmistautuu sarjan Suomessa pelattaviin "Global Series" -otteluihin. Barkov vastaili suomalaistoimittajien kysymyksiin torstai-iltana Suomen aikaa. Suomalaistähti suitsutti huikaisevaa kautta pelaavaa Sebastian Ahoa. 

Kuvan videolla Sebastian Ahon tyylinäytettä.

Aho on tällä hetkellä NHL:n pistepörssin kuutosena. Hän on tehnyt yhdeksään otteluun tehopisteet 4+10. 

– Tiedän kuinka hyvä ja fiksu pelaaja hän on. Hän on ehkä yksi lajin fiksuimmista pelaajista koskaan. On todella haastavaa pelata häntä vastaan. Hän on aina yhden, ehkä jopa kaksi askelta muita edellä. Hän onnistuu aina tekemään oikean päätöksen, Barkov sanoo. 

– Parin viime vuoden aikana Aho on erityisesti kehittynyt nopeammaksi ja vahvemmaksi pelaajaksi, unohtamatta kokonaispelaamisen parantumista. Hän dominoi peliä. Suomalaisena on hauska nähdä ja seurata hänen peliään. Olen todella innoissani, kun näen hänen pelaavan, Barkov jatkaa. 

Jääkiekon vuoden 2016 MM-kisoissa nähtiin Leijonien joukkueessa todellista tähtiloistoa, kun useat NHL-tähdet olivat mukana, mukaan lukien Barkov ja Aho. Tuloksena kuitenkin oli katkera MM-hopea. Sensaatiomaista kiekkoa esittänyt Leijonaryhmä lamaantui loppuottelussa Kanadaa vastaan.

Barkov odottaa malttamattomana uutta mahdollisuutta.

– Uskoin todella, että onnistuisimme jo silloin joukkueena. Mutta nyt varsinkin, kun NHL:ssä on paljon uusia nuoria suomalaispelaajia, niin uskon, että voisimme nyt todella onnistua ja taistella kullasta. Oli sitten kyseessä MM-kisat, World Cup tai olympialaiset, Barkov toteaa.

– En malta odottaa hetkeä, jolloin pääsen taistelemaan kullasta näiden kavereiden kanssa olympialaisissa ja World Cupissa, Barkov päättää.

Barkovin Florida Panthers kohtaa Patrik Laineen Winnipeg Jetsin 1. ja 2. marraskuuta Helsingin Hartwall Areenalla. 

Lue myös:

    Uusimmat