Mainos

Albright tapasi Arafatin

Israel ja palestiinalaiset jatkavat alkavalla viikolla ponnisteluja rauhanneuvottelujen umpikujan ratkaisemiseksi Washingtonissa. Sekä Israel että palestiinalaiset lähettävät edustajansa Yhdysvalloissa käytäviin neuvotteluihin, kertoi ulkoministeri Madeleine Albright tänään Jerusalemissa.

Albright tapasi viikonlopun aikana palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun. Albright oli avoimen pettynyt siihen, etteivät tapaamiset johtaneet pitkään kestäneen umpikujan avautumiseen.

-Olemme polkeneet paikoillamme rauhanneuvottelujen tässä vaiheessa kauan, aivan liian kauan, Albright sanoi Jerusalemissa pitämässään lehdistötilaisuudessa.

-Nyt ei enää rauhantahtoisuudesta puhuminen riitä, vaan on tehtävä vaikeitakin päätöksiä ja osoitettava tarvittavaa johtajuutta, Albright lisäsi.

Hän katsoi, että neuvottelut Arafatin ja Netanyahun kanssa olivat tuottaneet vain hivenen tuloksia. Molemmat olivat kuitenkin suostuneet lähettämään edustajansa Washingtoniin jatkamaan keskusteluja.

Rauhanneuvottelut Israelin ja palestiinalaisten välillä ovat olleet keskeytyksissä lähes vuoden verran. Suurimpana koetinkivenä on ollut israelilaisten vetäytyminen Länsirannalta.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.