Mainos

Albright saapui Lähi-itään

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright on saapunut Lähi-itään tarkoituksenaan vauhdittaa alueen jumiutuneita rauhanneuvotteluja.

Albright tapaa tänään Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun ja huomenna palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin.
-Toivon voivani palauttaa molemminpuolista luottamusta. Haluan korostaa molempien velvollisuuksia rauhanprosessissa, ja samalla nostattaa toivoa siitä, että rauha voidaan taata yhdessä, sanoi Albright ja totesi odottavansa tapaamisia realistisesti.

Virkakautensa ensimmäisen Lähi-idän matkan aikana Albright vierailee ensin Israelissa ja sen jälkeen Syyriassa, Egyptissä, Saudi-Arabiassa, Jordaniassa ja mahdollisesti Libanonissa. Albrightin tarkoituksena on saada vauhtia Lähi-idän rauhanneuvotteluihin, jotka ovat olleet tuuliajolla siitä saakka, kun Israel alkoi maaliskuussa rakentaa juutalaisasuntoja arabien perinteisesti asumaan Itä-Jerusalemiin.

Ennen matkaa viranomaiset ovat luonnehtineet Albrightia lähinnä realistiksi eivätkä odotukset matkan tuomasta mahdollisesta läpimurrosta Lähi-idän kriisin ratkaisemiseksi ole olleet korkealla.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.