Mainos

Alati uusiutuva teknologia vaatii kuluttajalta paljon

Digiboksien hankkimisen jälkeen alkaa valmistautuminen teräväpiirtotekniikkaan ja internetin uudistumiseen.

Kodintekniikan nopea kehitys aiheuttaa vaikeuksia kuluttajille. Vauhdikkaasti vaihtuvat mallistot ja uudistuva teknologia ovat monelle hankalia omaksuttavia.

Tänä vuonna ongelmana ovat olleet digiboksit, seuraavaksi harmaita hiuksia aiheuttaa siirtyminen uusien televisioiden teräväpiirtoominaisuuksien hyödyntämiseen.

Viimeiset parikymmentä vuotta ovat olleet melkoista menoa. Tekninen kehitys on tuonut meille joka kodin tietokoneet, internetin, kännykät, DVD:t ja HDTV:t. Vauhti on ollut niin kovaa, että kyydissä pysyttely ei ole aina helppoa.

Nykyisellään kuluttaja joutuu uutta tekniikkaa ostaessaan kymmenien valintojen eteen. Yhteensopivuus, tuki, päivitykset jne. Päätöksiä riittää.

Jo 80-luvun alussa henkilökohtaisten tietokoneiden esiinmarssin myötä kansan ennustettiin jakautuvan kahteen leiriin - niihin, jotka omaksuvat uuden teknologian, sekä niihin, jotka eivät siihen pysty. Suomessa on arvioiden mukaan noin miljoona ihmistä, jotka ovat tietoverkkopalveluiden ulkopuolella eli eivät käytä internetiä.

Teknologisen kehityksen tahti ei kuitenkaan näytä hidastumisen merkkejä. Kun digiboksit on hankittu, joudutaan seuraavaksi valmistautumaan teräväpiirtotekniikkaan siirtymiseen ja internetin uudistumiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.