Mainos

Alajärvellä uhkaava tehdaspalo

Tekonurmia valmistavan tehtaan tulipalon teki vakavaksi se, että tehtaassa säilytettiin aineita, jotka muodostavat palaessaan hengitykselle haitallisia yhdisteitä.

Pohjoismaiden ainoa tekonurmia valmistava tehdas tuhoutui tulipalossa Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla. Saltex-yhtiön noin 80 metriä pitkä tehdashalli paloi lähes täydellisesti. Palo aiheutti suuret aineelliset vahingot. Yhtiön palveluksessa on ollut noin 30 henkilöä.

Valmistuksen keskeytyminen kuukausiksi aiheuttaa lisävahinkoja ja tuottaa haittaa liikuntapaikoille sekä urheilukilpailujen järjestäjille. Tehtaalla valmistettiin tekonurmien lisäksi monenlaisia pinnoitteita ja mattoja urheilu- ja messutiloihin sekä leikkikentille. Suuri määrä varastossa olleita valmiita tuotteita tuhoutui palossa.

Aluepalopäällikkö Keijo Kangastien mukaan palossa loukkaantui yksi tehtaan palveluksessa ollut henkilö. Hänet vietiin sairaalahoitoon. Lisäksi yksi henkilö joutui käymään terveyskeskuksessa tarkastuksessa. Palo lähti liikkeelle puolen päivän aikaan tehtaan kuivatus- ja liimauslinjan kuivatuslampuista. Tulipalo levisi nopeasti, koska tehdashallin sisällä oli runsaasti paloherkkiä materiaaleja. Vakavaksi tilanteen teki se, että tehtaassa säilytettiin myös aineita, jotka muodostavat palaessaan hengitykselle haitallisia yhdisteitä. Tehtaan kemikaalivarasto tuhoutui, mutta se ei syttynyt palamaan.

Tulipalon ja savukaasujen vuoksi palokunta ja poliisi kehottivat paloalueen lähituntumassa olevia henkilöitä siirtymään sisätiloihin sekä sulkemaan ikkunat, ovet ja ilmastointilaitteet. Voimakasta savunmuodostusta kesti muutaman tunnin ajan. Paloa oli sammuttamassa noin 60 palomiestä Alajärveltä ja lähikunnista. Raivaus ja palopesäkkeiden sammutus jatkunee pitkälle iltaan ja yöhön.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.