Mainos

Al-Qaidan taistelijat valtasivat taas kaupungin Jemenissä

Kymmenet terroristijärjestö al-Qaidan taistelijat ovat vallanneet kaupungin vajaan parinsadan kilometrin päässä Jemenin pääkaupungista Sanaasta, poliisilähde ja todistajat kertovat.

Lähteiden mukaan taistelijat hyökkäsivät noin 170 kilometriä kaakkoon Sanaasta sijaitsevaan pieneen Raddan kaupunkiin al-Baydahin provinssissa eilisiltana. Kaupungin poliisit tekivät pientä vastarintaa.

Raddan valloitus laajentaa al-Qaidan taistelijoiden hallintaa eteläisen Abyanin maakunnan ulkopuolella. Abyanissa joukot ovat ottaneet haltuunsa useita kaupunkeja sen jälkeen, kun kapina Jemenin presidenttiä Ali Abdullah Salehia vastaan alkoi viime vuoden alussa.

Jemenissä on monien muiden arabimaiden tavoin osoitettu viime vuoden ajan voimakkaasti mieltä hallitusta ja pitkäaikaista presidenttiä vastaan. Saleh suostui marraskuussa sopimukseen, jonka mukaan hän eroaa kolmen kuukauden kuluessa ja maahan järjestetään ennenaikaiset presidentinvaalit. Levottomuudet eivät kuitenkaan ole loppuneet. Niissä on kuollut satoja ihmisiä.

(MTV3 - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.