Mainos

Al-Qaidalle suurtappioita Afganistanissa

Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeld arvioi, että itäisessä Afganistanissa ankaraa vastarintaa tekevä al-Qaida-järjestö saattaa kukistua jo viikonloppuna.

Yhdysvaltain johtama liittoutuma etenee voimallisesti Gardezin alueella.Yhdysvaltain johtama liittoutuma etenee yhä Itä-Afganistanissa. Al-Qaidan joukot ovat kärsineet raskaita tappioita eilisillan taisteluissa Itä-Afganistanissa, kertoi Yhdysvaltain sotilastiedottaja tänä aamuna Bagramin lentotukikohdassa Kabulin laitamilla.

Operaatio Anacondaksi nimetty sotilasoperaatio saattaakin Yhdysvaltain puolustusministeri Donald Rumsfeldin mukaan olla ohi jo viikonloppuna.

-Taistelu tulee kestämään jonkin aikaa, uskon että lopputuloksena on al-Qaidan taistelijoiden antautuminen tai kuolema tulevien päivien aikana, toteaa Rumsfeld.

Yhdysvaltain puolustusministeirö arvioi, että ainakin 450, ehkä jopa 600 al-Qaidan taistelijaa on menehtynyt viime päivien aikana. Gardezin vuoristo-onkaloista iskevät al-Qaidan joukot ovat kuitenkin ällistyttävän sitkeitä ja vuoristossa tekee vastarintaa edelleen arviolta 700 taistelijaa. Amerikkalaistietojen mukaan a-Qaida on myös saanut viime päivinä lisäjoukkoja Pakistanin puolelta, ehkä myös Uzbekistanista.

Liittoutuneiden sotilaita alueella on 1300. Lisäksi tuhat raskaasti aseistettua Afganistanin hallituksen joukkojen taistelijaa on nyt matkalla Gardeziin. Amerikkalaiset ovat myös lähettäneet Itä-Afganistaniin lisää taisteluhelikoptereita.

(MTV3-Reuters-STT)

(Huomenta Suomi 08.03.).

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.