Mainos

AL: Omasta televisiosta pitää maksaa palvelukodissa – luvaton katselu voi maksaa satasia

Asukkaat voivat joutua maksamaan joissakin palvelutaloissa tv-maksun, jos heillä on huoneessaan oma televisio, kertoo Aamulehti. Luvattomasta televisionkatselusta voidaan määrätä 100 euron tarkastusmaksu sekä lisäksi vuoden tv-maksut kaksinkertaisina.

Palveluasumisen tv-maksukäytännöt vaihtelevat erittäin paljon. Yleispäteviä sääntöjä ei Viestintäviraston mukaan ole olemassa.

– Palveluasumista on nykyään niin monentyyppistä ja palvelujen muoto vaihtelee niin paljon, että tv-maksuasiat määritellään aina tapauskohtaisesti, kehittämispäällikkö Aulikki Behm Viestintävirastosta sanoo.

Tv-maksusta ei tarvitse huolehtia, jos palvelutalossa asuvalla henkilöllä ei ole omaa televisiota. Talon yhteisissä tiloissa asukkaat voivat katsoa televisiota vapaasti. Maksuvelvollisuuteen voi lisäksi vaikuttaa muun muassa se, minkä tyyppisiä palveluja talo asukkailleen tarjoaa.

Vanhuspalveluissa on meneillään maanlaajuinen muutos, jossa laitoshoidosta siirrytään kohti palveluasumista. Muutoksella tavoitellaan säästöjä vanhustenhoidossa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.