Akupunktio taltutti selkäkivun: En pystynyt liikkumaan lainkaan

Akupunktio pelasti Tuomon nuoruusvuosina vasemman käden amputoinnilta. Sittemmin vanhasta kiinalaisesta hoitomuodosta on löytynyt helpotus myös muihin vaivoihin.

Tuomo oli 12-vuotias nuori poika, kun aggressiivinen sidekudoskasvain oli viedä häneltä koko vasemman käden. Akupunktio pysäytti tilanteen viime hetkellä. Tuomo selvisi lopulta uhkaavasta diagnoosista peukalon ja etusormen poistolla.

Aikuisiällä lapsuudessaan kovia kokenut mies on joutunut uusien terveysongelmien eteen.

− Minulla on tullut aikaisemmin korkeushypystä ja itsepuolustuslajeista hermovaurio selkään. Se paheni vuonna 2007, kun olin kolarissa.

Akupunktiokouluttajan koepotilaaksi

Linja-auton peräänajon myötä selän kipuilu räjähti kerrasta käsiin. Viiltävä kipu iski kanveesiin niin voimalla, että Tuomo joutui työstään sairaslomalle.

− Pahimmillaan jouduin makaamaan lattialla monta kertaa päivässä. En pystynyt liikkumaan mihinkään, Tuomo kuvaa.

Fysioterapia ja vahvat kipulääkkeet taittoivat ainoastaan kivun terävimmän kärjen. Lapsuuden kokemukset palasivat elävänä mieleen.

Tuomo oli käynyt jo ennen kolaria hoidattamassa selkäänsä PKLa Kari Purhosen luona. Tutun ammattilaisen yllättävä yhteydenotto tuli kesken kiperän tilanteen kuin taivaan lahjana.

− Karilla on akupunktiokoulu. Hän kysyi, tulisinko koepotilaaksi.

Selkeä muutos

Alkuun Tuomo kävi Purhosen käsittelyssä useamman kerran viikossa. On tyypillistä, että akupunktion vaikutus kestää hoidon alussa noin kolmesta neljään päivää.

Näin kävi myös Tuomon kohdalla. Kivut pienenivät selvästi neljäksi päiväksi kerrallaan.

− Yhtäkkiä yleiskunto alkoi paranea, väri palata kasvoille ja aloin saada nukuttua paremmin.

Selkävaivoissa paras tulos syntyy useita hoitoja yhdistämällä. Vaihtoehtolääketieteeseen perehtynyt Tuomo täydensi akupunktiohoitoja jäsenkorjauksella, mikä auttoi tuki- ja liikuntaelinten osalta.

Kipu ei hallitse elämää

Kesälomien aikaan akupunktiohoidot ovat olleet tauolla. Syksyllä Tuomon on tarkoitus palata Purhosen pakeille.

Tauosta huolimatta selän tilanne ei ole pahentunut. Kipupolin entinen vakioasiakas pärjää tällä hetkellä kipulaastarin turvin.

− Parannusta on tullut koko ajan. Nyt kipu on siinä pisteessä, että se tuntuu, mutta ei vaivaa; mitä nyt joskus yöllä.

Akupunktion ja jäsenkorjauksen avulla kipu on poistunut yläselästä, mutta samalla siirtynyt alaspäin. Myös jumittavien lihasten ja puutuneiden jalkojen kanssa riittää vielä työstämistä.

Tuomo uskoo, että hän pystyy vielä jonain päivänä palaaman työelämään. Edessä on tosin ammatinvaihto.

− Minulle on tullut 60−70 000 kilometriä vuodessa autolla ajoa. Se ei ole oikein tälle selälle hyvä. Pitäisi miettiä, mitä sitä tekisi.

Kuvat: Colourbox.com

Studio55.fi/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja