Mainos

Aktia: Suomen talouskasvu jatkuu reippaana

Suomen talous jatkaa Aktia Pankin mukaan kasvua maailmantalouden ennustettua nopeamman kasvun tukemana. Kokonaistuotannon kasvu nopeutuu Aktian tiistaina julkistaman taloudellisen katsauksen mukaan tänä vuonna 3,8 prosenttiin. Ensi vuonna talous kasvaa 2,4 prosenttia.

Bruttokansantuote nousee Aktian pääekonomistin Timo Tyrväisen mukaan uudelleen taantumaa edeltäneelle ennätystasolle ensi vuoden lopulla.

Maailmantalouden kasvu on Tyrväisen mukaan osoittautumassa vahvemmaksi kuin vielä tammikuussa uskallettiin odottaa. Vaikka kasvun veturi on Aasia, on suurin positiivinen yllättäjä eurotalous, jonka kasvu on kärsinyt hämmästyttävän vähän velkakriisien luomasta epävarmuudesta.

- Euroopan vahva mies on Saksa, mutta myös kokonaisuutena euroalueen taloustunnelma on hyvä. Tältä osin Kreikan, Irlannin ja Portugalin tukipaketit ovat onnistuneet mainiosti, Tyrväinen sanoo.

Aktian mukaan inflaatio on noussut globaaliksi ongelmaksi. Suomen kuluttajahintojen nousu kiihtyy EU-indeksillä mitattuna tänä vuonna 3,3 prosenttiin. Ensi vuonna hinnat nousevat 2,6 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.