Aki Linnanahde hyppää aamuradiosta Huomenta Suomeen – muistelee oudoimpia suoria lähetyksiään: "Se ei ehkä ollut ihan normipäivä toimistolla"

MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tässä ovat uudet juontajat! 30:42
MTV Uutisten ikoninen Huomenta Suomi palaa – tutustu uusiin juontajiin!

Aki Linnanahde nähdään vuoden vaihteen jälkeen Huomenta Suomen viikonloppujuontajana.

Huomenta Suomi -ohjelma palaa vuoden vaihteen jälkeen televisioruutuihin arki- ja viikonloppulähetysten voimin. Ohjelman viikonloppulähetyksiä luotsaa viidestä juontajasta koostuva poppoo, joista yksi on muun muassa radiosta sekä Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmasta tuttu Aki Linnanahde.

Linnanahde hyppää Huomenta Suomi -juontajan saappaisiin hyvillä mielin.

– Tämä on upea ohjelmabrändi, jota on vuosikymmeniä hienosti tehty ja vaalittu Pöllölaaksossa. On hienoa päästä nyt tähän uuteen aikaan tuomaan oma pieni panos mukaan. Se on suuri kunnia, hän kertoo MTV Uutisille.

Juontaja naurahtaa, että hänen täytyy luultavasti etsiä MTV:n uusista, Vallilaan kohonneista toimitiloista paikka myös hänen Pipsa-koiralleen. Sitä, tullaanko Pipsa-koiraa näkemään Huomenta Suomi -lähetyksissä, ei Linnanahde osaa vielä sanoa.

– Katsotaan, miten viikonloppuaamut käytännössä tästä muotoutuvat, hän toteaa.

– Mutta ehkä viikonloppuaamun fiilis on sellainen, mitä haluamme tietyllä tapaa vaalia. Se on useimmille suomalaisille kuitenkin hetki, kun voi vähän rauhoittua, keskittyäkin ehkä enemmän. Haluamme pitää seuraa ja olla läsnä, ja tietysti tarjota myös ajankohtaisia puheenaiheita ja käsitellä niitä kiinnostavalla tavalla, hän jatkaa.

Alasti Kaapelitehtaan ympäri ja pyörällä Mikkeliin

Linnanahde kertoi lokakuun lopussa jättäytyvänsä pois Radio Novan aamusta. Hän luotsasi suosittua aamuohjelmaa 6,5 vuoden ajan yhdessä juontoparinsa Minna Kuukan kanssa.

Mies kertoo tehneensä päätöksen aamuradion jättämisestä jo viime keväänä. Näin ollen hän kerkesi sulattelemaan päätöstään pidemmän aikaa.

– Sinällään se oli upea matka ja olen ylpeä siitä, mitä saimme yhdessä aikaan [aamuradiossa]. Nyt siellä on hyvä uusi tiimi ja meininki, tsemppiä sinne, hän sanoo.

Linnanahdella oli vuosien kokemus radiojuontajan työstä jo ennen Radio Novan aamua. Hän kertoo radiouralleen mahtuneen monia outoja hetkiä, joista kummallisimpia yhdistää vedonlyönnin häviäminen.

– Mitähän tästä olisi aikaa, vajaa parikymmentä vuotta. Hävityn vedonlyönnin takia juoksin Kaapelitehtaan ympäri alasti. Se ei ehkä ollut ihan semmoinen normipäivä toimistolla, hän muistelee.

– Olen polkenut niin ikään hävityn vedonlyönnin jälkeen Mikkeliin polkupyörällä. Ei ollut ihan aurinkoinen keli silloin. Kyllä siinä Lusin suoralla, kun vettä tuli poikittain naamaan niin vähän mietin, että josko nämä vedonlyönnit olisivat tässä, hän jatkaa.

Linnanahde sanoo olevansa tarvittaessa valmis heittäytymään myös Huomenta Suomi -ohjelmassa.

– Mutta ehkä se ei liity nyt kuitenkaan alastomuuteen tässä ohjelmassa. Eikä välttämättä, jos olen täysin rehellinen, niin polkupyöräilyynkään. Kyllä ne kilometrit on poljettu, hän toteaa.

Uudistunut Huomenta Suomi MTV Katsomossa ja MTV3-kanavalla arkisin ma 9.1. alkaen klo 6.25, lauantaisin ja sunnuntaisin la 14.1. alkaen klo 8.55.

Lue myös:

    Uusimmat