Mainos

Aker Finnyards aloittaa yt-neuvottelut

Aker Finnyardsilla aloitetaan huomenna neuvottelut henkilöstön irtisanomisista ja lomautuksista. Kuinka paljon henkilöstön vähennyksen tarve on ja mitä henkilöstöryhmiä vähennykset koskevat, ei ole tiedossa.

Telakan toimitusjohtaja Kari Airaksinen sanoo tiedotteessa, että telakan tilauskannassa on kolme ro-ro-alusta ja yksi tutkimuslaiva, jotka kaikki toimitetaan ensi vuoden aikana. Tilauskannan arvo on 1,1 miljardia markkaa. Airaksisen mukaan Suomen päätös luopua telakkatuesta johtaa yhtiön toimintaedellytysten merkittävään heikkenemiseen.

Lisäksi laivanrakennuksen kannattavuutta heikentävät offshore-alusten kysynnän supistuminen, Korean telakoiden polkumyynti ja maailman heikkenevät talousnäkymät. Rauman telakalla on vakinaista omaa työvoimaa noin 900 työntekijää ja 250 toimihenkilöä.

Kalliomäki: Valtiota turha syyttää

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki kieltäytyy ottamasta syytä Aker Finnyardsin huonontuneesta tilanteesta ja uhkaavasta henkilöstön vähentämisestä valtion niskoille.
-Jos firma ei saa tilauksia, se ei ole valtion telakkatuista kiinni, Kalliomäki sanoi tänään Brysselissä.

Kalliomäki oli tuohtunut Airaksisen lausunnosta. Kalliomäki muistutti, että nykyisen hallituksen hyväksymästä telakkatuesta on vielä käytettävissä yli kahden miljardin markan tilausvaltuuksiin.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.