Mainos

Akava: Tiukoissa neuvotteluissa mukana "eri edustajia"

Korkeasti koulutettujen Akava kommentoi Lex Nokian ympärillä vellovia painostusväitteitä äärimmäisen vähäsanaisesti.

Edunvalvontajohtaja Markku Lemmetty on myös vaitelias Suomen Kuvalehden tänään julkistamista tiedoista, joiden mukaan EK:n Lex Nokia -esitystä pohjustavissa palavereissa oli ollut mukana myös Nokian korkea edustaja.

- Minä en ole ollut sellaisessa. Olen kyllä ollut yhdessä neuvottelussa, jossa on ollut eri edustajia, mutta kun neuvottelut ovat työmarkkinaosapuolten sisäisiä, niin emme kommentoi niitä julkisuudessa, Lemmetty kertoo.

Lemmetty ei niin ikään halua kommentoida Suomen kuvalehden julkistamaa sähköpostia, jonka EK:n lakiasiainjohtaja Lasse Laatunen on lehden mukaan lähettänyt kahdelle akavalaiselle johtajalle. Postissa Laatunen sanoo, että hänen kärsivällisyytensä on loppu ja että hän tulee "haastamaan rikollisten suosijat ja viranomaisvallan väärinkäyttäjät tässä prosessissa".

- Ei minulla ole siihen kommentoitavaa. Neuvottelut ovat työmarkkinaosapuolten sisäisiä, Lemmetty toistaa.

"Tiukat neuvottelut"

Helsingin Sanomien väitteitä siitä, että EK olisi Akavaa painostanut, ei Akavan edunvalvontajohtaja kiistä eikä myönnä. Hän kuitenkin suostuu sanomaan, että neuvottelut olivat tiukat.

- Kyseessä olivat tiukat neuvottelut, joissa saavutimme kuitenkin vuoden neuvottelujen jälkeen kompromissin. Ennen kompromissia lakiesitys ei meitä tyydyttänyt. Me emme hyväksyneet sitä, missä muut keskusjärjestöt olivat jo mukana. Totesimme, ettei tämä ole riittävä, ja niinpä tästä ryhdyttiin neuvottelemaan uudelleen. Vuosi siitä neuvoteltiin, jonka jälkeen syntyi malli, joka sitten on meitäkin tyydyttänyt, Lemmetty sanoo.

Lemmetyn mukaan Akava on tyytyväinen laissa siihen kompromissiesitykseen, joka koskee työnantajan ja palkansaajan välistä suhdetta.

- Siihen emme ole ottaneet kantaa, onko se perustuslain vastainen vai ei. Sehän on sitten eduskunnan ja perustuslakivaliokunnan asia.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.