Mainos

Ajokieltojen määrä on rajussa kasvussa

Tänä vuonna jo noin 14 000 suomalaista on menettänyt ajokorttinsa joksikin aikaa. Ajokieltoja oli elokuun loppuun mennessä 17 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Poliisi on määrännyt tänä vuonna ajokieltoon tuhansia kuljettajia enemmän kuin aikaisemmin. Liikennerikkomuksista määrättyjen ajokieltojen määrä on noussut peräti kolmanneksella kahdessa vuodessa.

Syyskuun alusta alkaen lyhimpien ajokieltojen pituutta on kaksinkertaistettu, kun kyseessä on ollut törkeä liikenteen vaarantaminen.

Liikkuvan poliisin ja paikallispoliisin määräämiä ajokieltoja oli elokuun loppuun mennessä tänä vuonna 17 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Käytännössä nämä rajut prosenttiluvut tarkoittavat sitä, että tänä vuonna tähän mennessä jo noin 14 000 suomalaista on menettänyt ajokorttinsa joksikin aikaa.

Joka päivä 50 kuljettajaa menettää kortin, kuukaudessa heitä on 1500 ja nykyisellä vauhdilla koko vuonna peräti 18 000. He ovat syyllistyneet vakavaan piittaamattomuuteen tai törkeään liikenteen vaarantamiseen. Sen lisäksi tulevat vielä rattijuopot. Poliisi onkin kaikessa hiljaisuudessa tiukentanut rangaistuksia.

Ajokieltojen lisääntyminen on merkki myös valvonnasta. Ikävä kyllä vain pieni osa rikkomuksista tulee poliisin tietoon.

(Kymmenen uutiset 15.10.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.