"Ajattelin olevani epänormaali" – sukupuolensa korjannut suomalainen Alex jakaa tarinansa somessa

Nuoret kertovat Facebookissa tarinoita sairauksistaan ja niiden voittamisesta.

Sairaankaunis-sivusto kokoaa yhteen suomalaisnuorten tarinoita.

– Jokainen meistä on kaunis. Toisille ihmisille tai heidän läheisilleen elämä on tuonut mukanaan sairauden, joka vaikuttaa sekä sairastuneeseen että hänen läheisiinsä monella tavalla. Sairastuminen jättää usein syvät arvet ja pelot ihmiseen, sivu kuvaa tarkoitustaan.

– Kerro oma tarinasi ja anna kasvosi sairaudelle, joka tekee sinusta sairaankauniin.

Sivulla nuoret kertovat tarinoita sairauksistaan ja niiden voittamisesta. Tarinansa on jakanut myös transsukupuolinen Alex.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Jotkut "minunlaiseni" ovat sitä mieltä, ettei vaivamme ole edes sairaus, vaikka lääkäri voikin sen diagnosoida. Minusta se on sairaus, mutta en katso sitä negatiivisena asiana, Alex kertoo.

– Olen syntynyt tytön kroppaan, mutta aivot sanovat minun olevan poika. Aikaisemmin ajattelin olevani epänormaali, mutta myöhemmin selvisi etten todellakaan ole asian kanssa yksin.

Hän aloitti sukupuolenkorjausprosessin vuonna 2009.

– Vasta 2008 löysin sanan "transsukupuolinen". Elämäni aukeni täysin uudella tavalla. Olin ollut niin lähellä vastausta kokoajan, mutta niin totaalisen silmät kiinni, että luulin olevani ainoaa laatuaan. Kun mietin elämää vuonna 2008 ja nyt, niin asiaa transsukupuolisista tupsahtaa joka puolelta. Olisinpa tiennyt niin paljon kuin nyt, elämäni olisi voinut olla vähän helpompaa. 

"Älkää antako pahalle ololle valtaa"

Sairaankauniita on monenlaisia: Reetta sairastaa perinnöllistä sairautta, Emmi taas kamppaili vuosia anoreksian kanssa. Sivulla tarinansa jakava Valtteri kertoo masennuksestaan. 

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

– Tällä hetkellä mä olen taas rohkea. Pystyn tekemään asioita samalla tavalla kuin ennen. Älkää koskaan unohtako niitä pieniä asioita, sitä että teillä on aina joku! Aina on jossain se joka teitä rakastaa. Älkää antako pahalle ololle valtaa, taistelkaa vastaan!

Siilasmaa: Nuorisotyöttömyys iso uhka 1:57

Lue myös:

    Uusimmat