Nyt se on päätetty: Äitiyspakkaus on edelleen äitiyspakkaus – näitäkin nimiä ehdotettiin

Äitiyspakkauksen nimi säilyy äitiyspakkauksena. Enemmistö suomalaisista kannatti nimen säilyttämistä, kertoo Kela.

Kela teki marraskuussa kyselyn viime vuonna 80 vuotta täyttäneen äitiyspakkauksen mahdollisesta uudesta nimestä. Lähes 60 prosenttia vastanneista halusi säilyttää nimen äitiyspakkauksena, Kela kertoo nyt

Selkeän tuloksen valossa nimenvaihto ei ole perhe- ja peruspalveluministeri Annika Saarikon mukaan ajankohtainen. 

Äitiyspakkauksen jälkeen eniten ääniä saivat:

vauvapakkaus, 2 777 ääntä

perhepakkaus, 875

apustuspakkaus, 482

vanhempainpakkaus, 394

rakkauspakkaus, 335

ensipakkaus, 283

Kyselyssä saatiin 482 ruotsinkielistä ehdotusta. Suosituimpia olivat babylådan, babyboxen ja babyförpackningen. Nykyisen nimen moderskapsförpackningen säilyttäisi joka viides vastaajista.

Äitiyspakkauksen mahdollinen nimimuutos herätti vilkasta keskustelua. Vajaassa kuudessa viikossa Kelan kyselyyn saatiin lähes 30 000 vastausta.

– Tämä kaikki kertoo siitä, kuinka tärkeitä äitiyspakkaus ja suomen kieli meille ovat, Saarikko sanoo tiedotteessa Kelan nettisivustolla.

– Aika ei ole nyt kypsä nimen muutokselle. Sen päätelmän tästä voi vetää. Pidän kuitenkin tärkeänä, että asiasta käytiin rohkea keskustelu. Ehkä se jo itsessään muistutti meitä niin äitiyspakkauksen merkityksestä kuin myös sen sisällön tarkoituksesta. Pakkaus on tarkoitettu koko perheen eli kaikkien vanhempien ja vauvan iloksi, Saarikko jatkaa.

Kelan kielenhuoltaja Jenni Viinikka muistuttaa, ettei äitiyspakkaus ole nimenä täysin ongelmaton, sillä kyseinen etuus on tarkoitettu koko perheelle.

Lähde: Kela 

***

0:58

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja