Äiti ja tytär taistelivat koronavirusta vastaan samassa sairaalahuoneessa Detroitissa – vain toinen selvisi: "Sydämeni on särkynyt"

Mistä koronaviruksen voi tunnistaa? Katso tästä listaus tyypillisimmistä oireista 0:58
Videolla kerrotaan koronaviruksen tyypillisimmät oireet.

Detroitilainen Glenda kertoi NBC Newsille siitä, miten hän ja hänen 83-vuotias äitinsä Linda sairastuivat koronavirukseen. Äiti menehtyi koronavirukseen liittyvään keuhkokuumeeseen.

Linda Hopkins ja Glenda Johnson, äiti ja tytär, olivat olleet hyvin läheisiä. He olivat asuneet yhdessä Detroitissa ja viettäneet muutenkin paljon aikaa yhdessä. 

Glenda on Lindan ainoa lapsi. Glendalla ei ole muita läheisiä sukulaisia.

Glenda, 58, on jäänyt eläkkeelle sosiaalityöntekijän ammatistaan. Vuodesta 2014 hän toimi äitinsä holhoojana. Tuona vuonna Glendan isän Glyde kuoli. Silloin Glenda muutti takaisin lapsuudenkotiinsa äidin luo.

Molemmilla todettiin koronavirus

Maaliskuun lopulla molemmat sairastuivat. Ensin sairastui Glenda ja viikkoa myöhemmin Linda. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

He luulivat ensin, että heillä oli flunssa. Oireet kuitenkin pahenivat. Lindalle nousi korkea kuume 28. maaliskuuta, ja he päättivät mennä Beaumontin sairaalaan, jossa heillä todettiin koronavirus.

Saivat yhteisen huoneen

Molempien naisten todettiin sairastavan keuhkokuumetta. Ensin heidät laitettiin eri huoneisiin ja naiset puhuivat puhelimessa useaan otteeseen. Glenda painosti äitiä hoitaneita lääkäreitä ja hoitajia kertomaan koko ajan tietoa äitinsä voinnista. Hän halusi varmistaa, että äiti saisi tarpeeksi huolenpitoa osakseen.

Viidentenä sairaalapäivänä naiset siirrettiin samaan huoneeseen. Tästä päätöksestä Glenda on kiitollinen. Nyt he saattoivat viettää aikaa yhdessä, jutella, katsoa elokuvia ja soittaa ystäville.

Glendan vointi parani hiljalleen, mutta Lindan tila paheni. Äidillä oli jo ennestään ollut diabetes, munuaissairaus sekä niveltulehdus. Hänet laitettiin dialyysiin. Hengittämisestä tuli vaivalloisempaa.

Glenda kieltäytyi jättämästä äitiään

Jossain vaiheessa lääkärit sanoivat Glendalle, että hän oli parantunut tarpeeksi voidaakseen mennä kotiin. Glenda itse tunsi olonsa heikoksi ja hän koki hengenahdistusta. Hän oli myös kuullut tarinoita perheistä, jotka eivät päässeet näkemään koronaviruksen takia sairaalahoidossa olevia läheisiään ja ihmisistä, jotka olivat kuolleet yksin sairaalassa. Niinpä hän kieltäytyi lähtemästä. Hän sanoi, että hänen vointisa oli edelleen heikko ja että hän pelkäsi, ettei enää näkisi äitiään.

Glenda sai jäädä. Ketään ei ollut muutenkaan tarkoitus laittaa Lindan huonetoveriksi.

– Mietin, millainen lasku tästä tulisi, mutta sanoin, että se ei minua kiinnosta ollenkaan.

Sairaalasta kerrotaan NBC Newsille, että he eivät voi kommentoida tapausta. Syynä ovat yksityisyydensuojaa koskevat säännöt.

Äidin tila paheni uudelleen

10. huhtikuuta Linda näytti alkaneen toipua. Kaksi päivää myöhemmin keuhkokuume kuitenkin paheni eikä hän pystynyt ajattelemaan muuta kuin kipua. Hän sai happea koneen kautta.

– En halua kuolla. Sattuu niin paljon, äiti oli Glendan mukaan sanonut.

Glenda oli äitinsä luona viimeiseen saakka. Hän oli yrittänyt tehdä äitinsä olosta mahdollisimman mukavan. Naiset kertoivat toisilleen, kuinka paljon välittivät toisistaan. Linda menehtyi 13. huhtikuuta pitäen Glendaa kädestä.

Linda kertoo, että hän oli ikään kuin antanut äidillensä luvan kuolla.

– Sanoin, että pärjäisin ja että jos hän näkisi isän, hän voisi lähteä tämän kanssa. Hän sanoi, ettei ollut nähnyt tätä, koska ei halunnut kuolla. Hän taisteli elämästään.

Hautajaisiin vain kymmenen vierasta

Glenda palasi myöhemmin vanhempiensa kotiin. Hän olisi halunnut pitää suuret hautajaiset äidilleen, sillä tämän 80-vuotissyntymäpäiville oli osallistunut 300 ihmistä. Koronavirusrajoitusten takia vieraiden määrä piti rajata kymmeneen.

30. huhtikuuta Glenda ja pieni joukko ystäviä ja sukulaisia pitivät hautajaiset Southfieldissa. Tilaisuus kesti tunnin ja kaikilla oli kasvomaskit.

Äidin kuolema oli kova paikka.

– Minulla ei ole miestä, lapsia, siskoja tai veljiä. Äiti oli kaikki, mitä minulla oli tässä maailmassa. Nyt sydämeni on särkynyt.

Lähde: Nbcnews.com

Lue myös:

    Uusimmat